Recept
« Terug naar recepten
Zuurkoolschotel en croute
PT60M
Zuurkoolschotel en croute
Een heerlijk zuurkoolschotel en croute recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jean Wertz
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zuurkoolschotel en croute te bereiden
Bak het ontbijtspek uit in een beetje boter, haal het dan uit de pan en bak de gesnipperde ui en het vet. Voeg vervolgens de uitgelekte en afgespoelde witte bonen toe, de appel in stukjes en het spek en de rozijnen.
Roer dit voorzichtig door elkaar en doe dit mengsel in een hoge vuurvaste schaal (bij voorkeur een glazen schaal, ziet mooier uit). Leg op dit mengsel een laagje ananasschijven, hierop de rookworstschijven, hierop de gewassen zuurkool verdelen, hierop perzikschijfjes en wat perziksap over dit alles verdelen (circa 4 eetlepels).
Laat dit alles ongeveer 30 minuten intrekken. Rol van bladerdeeg een lap uit ter grootte van de schaal en dek deze af met het deeg. Maak hierin een aantal gaatjes met bv een vork zodat de stoom eruit kan. Versier eventueel de bedekking met de stukjes deeg die over zijn. Zet de schaal voor 30 minuten in een oven van 200 C. Men kan hier een frisse salade bij eten.
Roer dit voorzichtig door elkaar en doe dit mengsel in een hoge vuurvaste schaal (bij voorkeur een glazen schaal, ziet mooier uit). Leg op dit mengsel een laagje ananasschijven, hierop de rookworstschijven, hierop de gewassen zuurkool verdelen, hierop perzikschijfjes en wat perziksap over dit alles verdelen (circa 4 eetlepels).
Laat dit alles ongeveer 30 minuten intrekken. Rol van bladerdeeg een lap uit ter grootte van de schaal en dek deze af met het deeg. Maak hierin een aantal gaatjes met bv een vork zodat de stoom eruit kan. Versier eventueel de bedekking met de stukjes deeg die over zijn. Zet de schaal voor 30 minuten in een oven van 200 C. Men kan hier een frisse salade bij eten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Liske zegt:
gerda zegt: