KookJij

Zuurkoolschotel en croute

Een heerlijk zuurkoolschotel en croute recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zuurkoolschotel en croute te bereiden

Bak het ontbijtspek uit in een beetje boter, haal het dan uit de pan en bak de gesnipperde ui en het vet. Voeg vervolgens de uitgelekte en afgespoelde witte bonen toe, de appel in stukjes en het spek en de rozijnen.

Roer dit voorzichtig door elkaar en doe dit mengsel in een hoge vuurvaste schaal (bij voorkeur een glazen schaal, ziet mooier uit). Leg op dit mengsel een laagje ananasschijven, hierop de rookworstschijven, hierop de gewassen zuurkool verdelen, hierop perzikschijfjes en wat perziksap over dit alles verdelen (circa 4 eetlepels).

Laat dit alles ongeveer 30 minuten intrekken. Rol van bladerdeeg een lap uit ter grootte van de schaal en dek deze af met het deeg. Maak hierin een aantal gaatjes met bv een vork zodat de stoom eruit kan. Versier eventueel de bedekking met de stukjes deeg die over zijn. Zet de schaal voor 30 minuten in een oven van 200 C. Men kan hier een frisse salade bij eten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

gerda

gerda zegt:
:)leuk en lekker recept.ik heb het nu 2x gemaakt en er veel succes mee gehad.Je kan zelf ook varieren door meer spek te nemen en evt. minder vruchten, naar eigen smaak. Of meer zuurkool
Liske

Liske zegt:
Naar dit recept ben ik al lang op zoek. Ik hoorde het ooit in een kookprogramma op tv, (tenminste het leek erop)schreef het op en leende het uit! Stomme fout, want ik kreeg het nooit terug en vergat aan wie ik het gaf. Nu heb ik het weer! Alleen was mijn recept met rookworst in plakjes erbij, en ik herinner me gehakt...