Recept
« Terug naar recepten
Zuurkoolschotel
PT30M
Zuurkoolschotel
Een heerlijk zuurkoolschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Janny van der Wal
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zuurkoolschotel te bereiden
Snijd de paprika, appel en banaan in stukjes. Maak aardappelpuree van de aardappels en de melk; maak deze op smaak met zout en peper.
Meng de zuurkool met de paprika, de appel, de banaan en de walnoten. Doe het mengsel in een ovenschaal. Giet de witte wijn er over heen. Meng 100 gr. geraspte kaas door de aardappelpuree. Dek het zuurkoolmengsel af met de aardappelpuree. Bestrooi de schotel met de resterende geraspte kaas. Zet de schotel in de oven op ca. 180 graden tot er een mooi bruin korstje te zien is.
Meng de zuurkool met de paprika, de appel, de banaan en de walnoten. Doe het mengsel in een ovenschaal. Giet de witte wijn er over heen. Meng 100 gr. geraspte kaas door de aardappelpuree. Dek het zuurkoolmengsel af met de aardappelpuree. Bestrooi de schotel met de resterende geraspte kaas. Zet de schotel in de oven op ca. 180 graden tot er een mooi bruin korstje te zien is.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Huub zegt:
I.p.v. slagroom gebruik ik kookroom. En geen hele peperkorrels want het duurt uren voordat die peperig gaan smaken, en wie eet er nu peperkorrels? Ik heb op deze zuurkool inmiddels vele varianten uitgevonden.
Noord-afrikaans met Ras el Hanout, Indonesisch met allerlei sambals, Mexicaans met Tabasco, Portugees met PiriPiri, enzovoort. Dat zijn heftige smaken dus ga niet enthousiast aan het gieten en strooien - uiteindelijk eten we zuurkool, al is het met een exotisch smaakje.
mia7 zegt:
Lisa zegt:
mia7 zegt:
jani1936 zegt:
buddy73 zegt:
Bedankt voor je oplettendheid!!
Gr. ook Erwin
Hahaha wel toevallig zeg!!