KookJij

Zuurkoolschotel

Een heerlijk zuurkoolschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zuurkoolschotel te bereiden

Snijd de paprika, appel en banaan in stukjes. Maak aardappelpuree van de aardappels en de melk; maak deze op smaak met zout en peper.
Meng de zuurkool met de paprika, de appel, de banaan en de walnoten. Doe het mengsel in een ovenschaal. Giet de witte wijn er over heen. Meng 100 gr. geraspte kaas door de aardappelpuree. Dek het zuurkoolmengsel af met de aardappelpuree. Bestrooi de schotel met de resterende geraspte kaas. Zet de schotel in de oven op ca. 180 graden tot er een mooi bruin korstje te zien is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

buddy73

buddy73 zegt:
Ja wil natuurlijk geen problemen veroorzaken en was het eigenlijk ook een beetje vergeten, dus mijn excuses, ik zal er de volgende keer beter opletten...
Bedankt voor je oplettendheid!!
Gr. ook Erwin
Hahaha wel toevallig zeg!!
buddy73

buddy73 zegt:
Is dit zo beter dan????
Huub

Huub zegt:
Een lekker ovenschoteltje dat het in alle jaargetijden doet! Met 1 laagje hamreepjes/-blokjes en een volgend laagje spekreepjes?-blokjes hoeft daar niet nog een extra stuk vlees bij, maar ja, dat is mijn mening.
I.p.v. slagroom gebruik ik kookroom. En geen hele peperkorrels want het duurt uren voordat die peperig gaan smaken, en wie eet er nu peperkorrels? Ik heb op deze zuurkool inmiddels vele varianten uitgevonden.
Noord-afrikaans met Ras el Hanout, Indonesisch met allerlei sambals, Mexicaans met Tabasco, Portugees met PiriPiri, enzovoort. Dat zijn heftige smaken dus ga niet enthousiast aan het gieten en strooien - uiteindelijk eten we zuurkool, al is het met een exotisch smaakje.
minnebreuker

minnebreuker zegt:
Lijkt me heerlijk ..ga ik zeker een keer uitproberen !!!
marian

marian zegt:
Heerlijk, met 2 aardappels per persoon is het meer als voldoende voor 2 pers.:p
mia7

mia7 zegt:
Graag gedaan Jan :)
Ben ook dol op veel uien,heerlijk !!!:):p
jani1936

jani1936 zegt:
bedankt Mia7 . ben gek op veel ui en dan het liefst rode. ga het morgen maken
mia7

mia7 zegt:
En het is lichtverteerbaar:)
mia7

mia7 zegt:
Op de afbeelding zie je de hoeveelheid Jan.Een klein schepje heb ik over .Speciaal voor jou Jan gekookt vandaag :)
Lisa

Lisa zegt:
Inderdaad vrij veel zuurkool en ui erin Jan, voor mij zou dit ook wat veel zijn. Maar... een dag later zijn de smaken goed ingetrokken en is deze schotel nog lekkerder!! Bestrooi het dan met een weinig geraspte kaas en warm hem op in de magnetron.
mia7

mia7 zegt:
Mijn man had er precies genoeg aan Jan.En had dan wel voor de hele avond genoeg. Geen trek meer in lekkere hapjes 's avonds.Vindt jij dit echt zo veel ?Wordt toch ook minder tijdens de kook.Helemaal niet Jan dat jij niet zo veel eet, als het maar niet te weinig is !:(
jani1936

jani1936 zegt:
Eten jullie dan zo veel of ik zo weinig. Jan
mia7

mia7 zegt:
Jani,dit recept is voor 1 pers.
jani1936

jani1936 zegt:
Ik ben zo iemand die alleen is. Het probleem begint met de juiste hoeveelheden. Zou het fijn vinden als je dat voor 1 pers. zou neerzetten . bvd Jan
34mariska

34mariska zegt:
Ik heb er zelf nog gehakt bij verzonnen :D