Toen ik gisteren mijn Zuurkoolstampot-met-heksenkaas weer eens ging maken en een potje Heks`n Kaas ging kopen schrok ik van de afschrikwekkende lijst met ingrediënten en de " relatief " dure prijs.
Ik had mezelf al eens eerder betrapt dat ik soms meer weggooide van de Heks`n-kaas dan wat ik door de zuurkoolstamppot deed omdat het over de datum ging.
Daarom heb ik zelf een sausje gemaakt die lekker, goedkoop en gezonder is.
Het is een slanke, natuurlijke versie geworden met de volle smaak, die iets dunner en minder dik maakt en/of is!
Zie mijn recept Witches Cheese.
Recept
« Terug naar recepten
Zuurkoolstamppot met Witches Cheese en Beenham
PT45M
Zuurkoolstamppot met Witches Cheese en Beenham
Deze zuurkool, smaakt betoverend lekker door de Witches Cheese en de appelsap.
Het krijgt hierdoor een milde zure fruitige smaak.
Recept van:
Gerrie Peters
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zuurkoolstamppot met Witches Cheese en Beenham te bereiden
Aardappels schillen en snij ze in vieren.
Ui snipperen en even bakken tot dat ze goud / geel zijn.
Zuurkool of voorkoken en goed afgieten en of het vocht er goed uitknijpen.
Voeg daarna aan de zuurkool, de aardappels, ui en een pakje appelsap toe en zoveel water dat het geheel net onder staat.
Laat de aardappelen en de rest koken tot de aardappelen gaar zijn en giet ze af.
Stamp alles fijn en breng het op smaak met gemalen peper en zout en de Witches Cheese. (zie mijn recept)
Serveren met een beenham.
Beenham rondom bruin bakken en dan ca. 10 min. per 100 gram in een voor verwarmde oven van 200 graden.
(Bereidingswijze staat op de verpakking van de beenham)
Serveertips:
Als je de zuurkool niet "te" zuur wilt, dan eerst even 5 min. voorkoken en het water afgieten.
Ui snipperen en even bakken tot dat ze goud / geel zijn.
Zuurkool of voorkoken en goed afgieten en of het vocht er goed uitknijpen.
Voeg daarna aan de zuurkool, de aardappels, ui en een pakje appelsap toe en zoveel water dat het geheel net onder staat.
Laat de aardappelen en de rest koken tot de aardappelen gaar zijn en giet ze af.
Stamp alles fijn en breng het op smaak met gemalen peper en zout en de Witches Cheese. (zie mijn recept)
Serveren met een beenham.
Beenham rondom bruin bakken en dan ca. 10 min. per 100 gram in een voor verwarmde oven van 200 graden.
(Bereidingswijze staat op de verpakking van de beenham)
Serveertips:
Als je de zuurkool niet "te" zuur wilt, dan eerst even 5 min. voorkoken en het water afgieten.