KookJij

Zuurkooltaart met casselerrib

Een heerlijk zuurkooltaart met casselerrib recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: allerhande
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zuurkooltaart met casselerrib te bereiden

Verwarm de oven voor op 225 graden en rooster de paprika's 20 minuten tot het vel zwart geblakerd is.Meng de bloem met een mespuntje zout,de boter,1 ei en 3 eetlepels water en kneed het geheel tot een soepel deeg.laat het deeg 30 minuten in de koelkast rusten.laat de paprika's 10 minuten afgedekt afkoelen.verwijder vel en zaadlijsten en snijd de paprika's in brede repen.Zet de oven op 200 graden.meng de zuurkool met de créme fraïche,de rest van de eieren,het karweizaad en zout en peper.Rol het deeg uit tot een ronde lap en bekleed daarmee de taartvorm.Verdeel om en om het zuurkoolmengsel,de paprika en de ui over de taartbodem en besprenkel het met olie.bak de taart in het midden van de oven in 45 minuten goudbruin.Bestrijk de plakken casselerrib met olie en grill ze 3 minuten per kant.Serveer naast de taart.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst