KookJij

Zwartzuur

Een heerlijk zwartzuur recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 6-8 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
  2. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zwartzuur te bereiden

Kip of eend in sukken sijden, goed wassen en inwrijven met wat peper en zout. Gesnipperde uien fruiten in de boter tot deze glazig ziet, gevogelte mee fruiten, en de ingredienten toevoegen, op het bindmiddel na. Ongeveer 2 uur koken en nog wat sudderen tot dat het vlees bijna van het bot valt, daarna binden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

martin

martin zegt:
Geweldig!
Gerard

Gerard zegt:
Ik heb dit gerecht als kind leren kennen(voor de oorlog)Hier in Nederland kun je niet aan bloed komen.Bloedworst is een idee,maar de kruiden die daar in zitten?Ik heb dat opgelost door rauwe kippelever in de blender te gooien en vloeibaar te maken.Doe de gemalen lever er het laatste half uur bij.
Gerard.
Siegfried,

Siegfried, zegt:
Best Anna,als je denkt dat ze er wat aan hebben,waarom niet,en mocht je nog meer recepten nodig hebben,ik heb er nog al wat,zowel exclusieve,als eigen..Bij zommige gerechten kan je het zo als beschreven bereiden,en bij andere moetje wat bijsturen.je kent mijn e-mail adres.Groetjes van Siegfried.
Anna

Anna zegt:
Zou dit recept ook geschikt zijn voor in de Tajine?
Groetjes Anna.:)
gerrit

gerrit zegt:
Oke siegfried begrepen en bedankt, ik ga dit recept binnenkort maken je krijgt het resultaat te lezen, groet Gerrit:D:p
siegfried1

siegfried1 zegt:
Beste grrit,de bloedworst(niet persé nodig,in de zwartzuur hoort vers bloed,maar bij gebrek),wordt met de rest van de ingredienten toegevoegd.
gerrit

gerrit zegt:
Wanneer doe je de bloedworst erbij.gerrit