Recept
« Terug naar recepten
Zweedse erwtensoep met spek- Ärter med Fläsk
PT120M
Zweedse erwtensoep met spek- Ärter med Fläsk
Een heerlijk zweedse erwtensoep met spek- ärter med fläsk recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Toine Krijnen
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Zweden
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zweedse erwtensoep met spek- Ärter med Fläsk te bereiden
Was de erwten in stromend water en doe ze in een 2 tot 3 liter soeppan.
Doe het koude water erbij en breng dit aan de kook op een flinke hitte.
Laat het enkele minuten goed doorkoken, draai dan de hitte uit en laat de erwten in dit water een uur lang weken.
Schep alle losgelaten velletjes eraf die aan de oppervlakte drijven.
Voeg dan de gehakte uien, de hele ui, het spek, de marjolein, en de tijm toe en breng het geheel opnieuw aan de kook.
Als het kookt direct de hitte terug draaien en alles 1 1⁄2 uur laten sudderen tot de erwten zacht zijn maar niet uit elkaar vallen.
Neem dan de hele ui en het spek uit de pan en snij het spek in plakken van ongeveer een halve centimeter.
Maak de soep op smaak met wat zout.
Doe het koude water erbij en breng dit aan de kook op een flinke hitte.
Laat het enkele minuten goed doorkoken, draai dan de hitte uit en laat de erwten in dit water een uur lang weken.
Schep alle losgelaten velletjes eraf die aan de oppervlakte drijven.
Voeg dan de gehakte uien, de hele ui, het spek, de marjolein, en de tijm toe en breng het geheel opnieuw aan de kook.
Als het kookt direct de hitte terug draaien en alles 1 1⁄2 uur laten sudderen tot de erwten zacht zijn maar niet uit elkaar vallen.
Neem dan de hele ui en het spek uit de pan en snij het spek in plakken van ongeveer een halve centimeter.
Maak de soep op smaak met wat zout.
ben zegt:
maar nu heb ik er prei en een hamschijf en peper bij gedaan nu was die wel lekker.