Recept
« Terug naar recepten
Zwezerik met Madeira-Saus
PT60M
Zwezerik met Madeira-Saus
Een heerlijk zwezerik met madeira-saus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zwezerik met Madeira-Saus te bereiden
*De zwezerik voorzichtig kuisen (de plakken moeten wel intact blijven) en koken in de kippenbouillon onder druk van een of ander gewicht (bv pannetje met water),zodat we mooie plakken houden.
*Dan zo goed en zo kwaad als het gaat de zwezerikken schoonmaken en ontvliezen.Maar de plakken moeten intact blijven
*Dan de zwezerikken bloemen en krokant bakken in het olie-botermengsel
*Ondertussen een mengsel van de kalfsfond,Madeira,ui en knoflook inkoken tot 1/4
*Dien op bv met een selderij mousseline en de ingekookte jus
*Dan zo goed en zo kwaad als het gaat de zwezerikken schoonmaken en ontvliezen.Maar de plakken moeten intact blijven
*Dan de zwezerikken bloemen en krokant bakken in het olie-botermengsel
*Ondertussen een mengsel van de kalfsfond,Madeira,ui en knoflook inkoken tot 1/4
*Dien op bv met een selderij mousseline en de ingekookte jus
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
In plaats van de ingekookte jus van hierboven valt ook te denken aan een saus met morilles (Zie daar).
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
deuxchapeaux zegt:
Succes en groetjes van
Jan A:p:p:p
theresia zegt:
Trees:)