KookJij

Zwezerik met Madeira-Saus

Een heerlijk zwezerik met madeira-saus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
  2. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zwezerik met Madeira-Saus te bereiden

*De zwezerik voorzichtig kuisen (de plakken moeten wel intact blijven) en koken in de kippenbouillon onder druk van een of ander gewicht (bv pannetje met water),zodat we mooie plakken houden.
*Dan zo goed en zo kwaad als het gaat de zwezerikken schoonmaken en ontvliezen.Maar de plakken moeten intact blijven
*Dan de zwezerikken bloemen en krokant bakken in het olie-botermengsel
*Ondertussen een mengsel van de kalfsfond,Madeira,ui en knoflook inkoken tot 1/4
*Dien op bv met een selderij mousseline en de ingekookte jus

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

In plaats van de ingekookte jus van hierboven valt ook te denken aan een saus met morilles (Zie daar).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

theresia

theresia zegt:
Hoi Weet niet waar je woont, maar de meeste slagers nemen de bestelling aan, maar vraag naar Kalfszwezerik van het hart, die écht het lekkerst en vraag hem het vlees schoon aan te leveren, dat scheelt heel veel tijd, succes
Trees:)
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Beste Helen,er zijn nog wel slagers die het hebben.Je moet het waarschijnlijk bestellen.Als je een vaste slager hebt weet die wel waar je het kunt krijgen als hij het niet meer zelf levert.
Succes en groetjes van
Jan A:p:p:p
helen

helen zegt:
Een heerlijk gerecht maar waar koop je de zwezerik,ik ken geen slager die dat nog heeft:p:p:p