Recept
« Terug naar recepten
Zwitserse kerrietaart uit de koekepan
PT40M
Zwitserse kerrietaart uit de koekepan
Een heerlijk zwitserse kerrietaart uit de koekepan recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Zwitserland
Keuken:
Europese
Bron:
de bolleken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zwitserse kerrietaart uit de koekepan te bereiden
Boen de aardappelen onder de kraan goed schoon en kook ze ca. 10 minuten in een bodempje water. Laat de aardappelen afkoelen. Pel de aardappelen en rasp ze grof.
Snipper de gepelde ui. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui met kerriepoeder gedurende enkele minuten. Schep de geraspte aardappel (rösti) erdoor en bak het geheel onder af en toe omscheppen 5 minuten. Snijd de ananas in kleine stukjes. Schep de ananas, rozijnen en kokos door de rösti. Druk de rösti lichtjes aan. Klop de eieren met de room en wat peper en zout los en schenk dit over de rösti. Bak de taart met de deksel op de pan ca. 15 minuten tot de eieren gestold zijn. Laat de taart op een bord glijden.
meteen opdienen
Snipper de gepelde ui. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui met kerriepoeder gedurende enkele minuten. Schep de geraspte aardappel (rösti) erdoor en bak het geheel onder af en toe omscheppen 5 minuten. Snijd de ananas in kleine stukjes. Schep de ananas, rozijnen en kokos door de rösti. Druk de rösti lichtjes aan. Klop de eieren met de room en wat peper en zout los en schenk dit over de rösti. Bak de taart met de deksel op de pan ca. 15 minuten tot de eieren gestold zijn. Laat de taart op een bord glijden.
meteen opdienen