Recept
« Terug naar recepten
3 verschillende pittig gegrilde vleeshapjes
PT10M
3 verschillende pittig gegrilde vleeshapjes
Een heerlijk 3 verschillende pittig gegrilde vleeshapjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Inge Deyck
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
31
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
onbekend
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe 3 verschillende pittig gegrilde vleeshapjes te bereiden
1/
De varkensfilet in hapklare stukjes verdelen. De stukjes kruiden met peper en zout en in een grillpan aanbakken. Een stukje geconfijte gember en een reepje opgelegde paprika erop leggen en vastbinden met een sprietje bieslook.
2/
Balletjes rollen van het gekruide lamsgehakt. Het balletje in een dadel steken en er spek rond doen. Dit in een grillpan gedurende ongeveer 3 à 4 min. bakken .
3/
De kipfilet in heel kleine blokjes snijden. Deze in een pan in een beetje olijfolie bakken. De kippenblokjes met soja of pindasaus vermengen, enkele druppels is genoeg. Verpak 1 koffielepel van de kippenblokjes in 1/4 vel brickdeeg. Vouw ze zo op dat je driehoekjes verkrijgt. Om de randen te laten kleven, een beetje water op je vinger en langs de rand gaan en dichtvouwen en aandrukken. Deze in een oven van 200°C gedurende 3 à 4 min.
De varkensfilet in hapklare stukjes verdelen. De stukjes kruiden met peper en zout en in een grillpan aanbakken. Een stukje geconfijte gember en een reepje opgelegde paprika erop leggen en vastbinden met een sprietje bieslook.
2/
Balletjes rollen van het gekruide lamsgehakt. Het balletje in een dadel steken en er spek rond doen. Dit in een grillpan gedurende ongeveer 3 à 4 min. bakken .
3/
De kipfilet in heel kleine blokjes snijden. Deze in een pan in een beetje olijfolie bakken. De kippenblokjes met soja of pindasaus vermengen, enkele druppels is genoeg. Verpak 1 koffielepel van de kippenblokjes in 1/4 vel brickdeeg. Vouw ze zo op dat je driehoekjes verkrijgt. Om de randen te laten kleven, een beetje water op je vinger en langs de rand gaan en dichtvouwen en aandrukken. Deze in een oven van 200°C gedurende 3 à 4 min.
Mijn kookverhaal (Inge Deyck)
Leuk tijdens de feestdagen, en origineel. Je weet wat er in zit , bij de gekochte hapjes moet je dat toch steeds afwachten. Dit is smullen voor groot en klein.
niemand zegt: