Recept
« Terug naar recepten
Aardappel-courgettegratin
PT40M
Aardappel-courgettegratin
Een heerlijk aardappel-courgettegratin recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Toine Krijnen
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappel-courgettegratin te bereiden
Aardappelen schillen en wassen.
In pan met weinig water en zout de aardappelen in ± 15 minuten bijna gaar koken en afgieten.
De aardappelen iets af laten koelen en in plakjes snijden.
Oven voorverwarmen op 225°C.
Courgette wassen, kroontje verwijderen en in plakjes snijden.
Een lage ovenschotel invetten met boter of margarine.
Achtereenvolgens in drie lagen dakpansgewijs op elkaar leggen: courgette, aardappel, courgette.
Elke laag bestrooien met witte peper, ½ theelepel Provençaalse kruiden en 1 theelepel kaas.
In kom/schaal de roomkaas losroeren (mixer) met de melk en de knoflookpoeder.
Roomkaasmengsel over de schotel schenken.
Rest van de kaas erover strooien.
In het midden van de oven in ± 20-25 minuten gaarbakken.
Ook lekker met een extra laag van geroosterde rode paprika (zwarte vel verwijderen.)
In pan met weinig water en zout de aardappelen in ± 15 minuten bijna gaar koken en afgieten.
De aardappelen iets af laten koelen en in plakjes snijden.
Oven voorverwarmen op 225°C.
Courgette wassen, kroontje verwijderen en in plakjes snijden.
Een lage ovenschotel invetten met boter of margarine.
Achtereenvolgens in drie lagen dakpansgewijs op elkaar leggen: courgette, aardappel, courgette.
Elke laag bestrooien met witte peper, ½ theelepel Provençaalse kruiden en 1 theelepel kaas.
In kom/schaal de roomkaas losroeren (mixer) met de melk en de knoflookpoeder.
Roomkaasmengsel over de schotel schenken.
Rest van de kaas erover strooien.
In het midden van de oven in ± 20-25 minuten gaarbakken.
Ook lekker met een extra laag van geroosterde rode paprika (zwarte vel verwijderen.)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Tania zegt:
lil zegt: