Recept
« Terug naar recepten
Aardappel Knishes
PT180M
Aardappel Knishes
Een Knish is een recept uit de Joodse keuken van mid- en oost-Europa. Het recept is door de eeuwen heen meegenomen naar de USA (New York) en Israel.
Het is eigenlijk vulling van aardappel-gehakt-ui in een deegjasje
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Low Budget
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Israël
Keuken:
Joodse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappel Knishes te bereiden
- Kook de aardappels gaar, giet ze af en zet ze koel weg. Maak er een puree van.
- Fruit de uien en de knoflook in de olijfolie.
- Het vlees nog eens nabewerken in de keukenmachine en mixen.
- Meng in een grote kom de puree, het vlees, de uienmix, de lenteui, 3 eieren en de honing.
- Meng daardoor het gedroogde broodkruim van 2 boterhammen of een overeenkomende hoeveelheid panko.
- Breng op smaak met ietsje zout en flink veel vers gemalen zwarte peper.
- Maak van het ontstane mengsel ronde iets afgeplatte bollen (doorsnee ongeveer 7 cm en ongeveer 5 cm hoog). Er zouden er 8 gemaakt moeten kunnen worden.
- Leg ze op een schaal, dek af en zet 1 uur in de freezer.
- De knishes dan door het ei halen en bedekken met broodkruim of Panko.
- Leg weer terug op de schaal en zet 20 minuten in de koelkast..
- Frituur ze gedurende 5 a 6 minten mooi goudkleurig in de rijstolie op 180 graden Celsius.
- Laat uitlekken.
- Eet smakelijk.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink er thee bij of bier of een droge rode wijn