Het is gemakkelijk te maken en vooral ook super lekker !
Recept
« Terug naar recepten
Aardappel ovenschotel
PT30M
Aardappel ovenschotel
Een heerlijk aardappel ovenschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
mia Elsjan
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappel ovenschotel te bereiden
Aardappelen schillen en wassen en in water met weinig zout gaar koken.
Af gieten, aardappelen pureren terwijl ze nog warm zijn of fijn stampen. Met boter en hete melk vermengen en met zout, peper en nootmuskaat op smaak afmaken en warm houden.
Room stijf slaan en voorzichtig de geraspte kaas vermengen.
Puree in goed ingevette vuurvaste schaal leggen, met klein gesneden ham beleggen en bedekken met het kaas-roommengsel. In een voorverwarmde oven bij iets meer dan middelmatig warmte *C 160 in ca. 7 à 10 minuten laten gratineren.
Af gieten, aardappelen pureren terwijl ze nog warm zijn of fijn stampen. Met boter en hete melk vermengen en met zout, peper en nootmuskaat op smaak afmaken en warm houden.
Room stijf slaan en voorzichtig de geraspte kaas vermengen.
Puree in goed ingevette vuurvaste schaal leggen, met klein gesneden ham beleggen en bedekken met het kaas-roommengsel. In een voorverwarmde oven bij iets meer dan middelmatig warmte *C 160 in ca. 7 à 10 minuten laten gratineren.
mia7 zegt:
En hij spatelt als de beste! Maar het recept is ook erug lekker hoor :D:p:p:p:p:p:D