KookJij

Aardappel-paprika-wortelsoep

Een heerlijk aardappel-paprika-wortelsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen keuken
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappel-paprika-wortelsoep te bereiden

Zet als eerste de geschilde aardappels op in de kleine pan en breng deze aan de kook.
Snid de winterwortel in stukken en voeg deze bij de aardappel.
Fruit de ui in olie in de grote pan.
Voeg de rode paprika, rode peperen de knoflook toe, even mee laten bakken.
Voeg 1 liter gekookt water toe met 2 runderbouillonblokjes.
Giet de aardappels met de wortels af en vang het kookvocht op in een maatbeker. Vul deze aan tot 1 liter.
Voeg de aardappels, het vocht, 2 runderbouillonblokjes, de gehakte bieslook en basilicum toe.
Pureer het tot een mooie substantie of laat het wat grover voor de bite.
Voeg de koksroom, tabasco, peper en zout toe naar smaak.
Snij de groene paprika en voeg deze bij de soep.
Bak de gehaktballetjes met kaneel op hoog vuur en voeg deze toe aan de soep.
Even laten staan en eet smakelijk.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

lilith

lilith zegt:
Dit lijkt me een heerlijk soepje! Ga ik beslist maken binnenkort.
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Ter verduidelijking:Neem wat van de bouillon en kook de rauwe gehaktballetjes eerst, dan in boter/marg.bakken:D
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Lekker gebonden week-end soepje! Wat de gehaktballetjes betreft: Neem wat van de bouillon en kook ze eerst ff, dan bak je ze in wat boter/marg lekker bruin en voeg dan alles toe. Kijk zelf ff of je het bakvet mee giet in
de soep; het wordt daardoor wel iets troebel:D