Recept
« Terug naar recepten
Aardappel-preisoep
PT25M
Aardappel-preisoep
Een heerlijk aardappel-preisoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Aardappels
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
600 kCal energie
14 Gram eiwit
43 Gram vet
36 Gram koolhydraten
14 Gram eiwit
43 Gram vet
36 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Allerhande 10 2012
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappel-preisoep te bereiden
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Verhit 2 eetlepels olie in een soeppan en bak de aardappel en prei 5 minuten op laag vuur.
Schenk er 1 1/2 liter water bij, voeg de bouillontabletten toe en breng aan de kook.
Kook de soep 15 minuten.
Verhit ondertussen de rest van de olie en bak de plakjes bacon in 3 minuten bruin en krokant.
Leg ze op een stuk keukenpapier.
Haal de soep van het vuur en pureer met de staafmixer.
Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Schep de soep in 4 diepe borden.
Verdeel de bacon erover en bestrooi met de bieslook.
Lekker met donkerbruin brood.
Verhit 2 eetlepels olie in een soeppan en bak de aardappel en prei 5 minuten op laag vuur.
Schenk er 1 1/2 liter water bij, voeg de bouillontabletten toe en breng aan de kook.
Kook de soep 15 minuten.
Verhit ondertussen de rest van de olie en bak de plakjes bacon in 3 minuten bruin en krokant.
Leg ze op een stuk keukenpapier.
Haal de soep van het vuur en pureer met de staafmixer.
Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Schep de soep in 4 diepe borden.
Verdeel de bacon erover en bestrooi met de bieslook.
Lekker met donkerbruin brood.