Recept
« Terug naar recepten
Aardappel-preisoep met kaas en spek
PT30M
Aardappel-preisoep met kaas en spek
Een heerlijk aardappel-preisoep met kaas en spek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappel-preisoep met kaas en spek te bereiden
Preistengels schoonmaken en in ringen snijden. Samen met de aardappels in de bouillon (aangelengd met 900 cc water) aan de kook brengen. Oregano toevoegen en 20 minuten laten koken. De soep met staafmixer glad maken. Kaas toevoegen en deze met de soep tot een geheel roeren. Het ontbijtspek uitbakken.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Gerard van der Leeuw zegt:
Gerard van der Leeuw zegt:
Natuurlijk maak ik ook gebruik van wat er in de koelkast ligt, maar daar ligt zelden of nooit roomkaas.... Smaakt vrijwel altijd industrieel...... Gewoon lekkere melk (heb ik wel in de koelkast), is veel lekkerder, gezonder en minder vet.
Dan: naturlijk is het jammer dat we geen Frans meer kunnen verstaan.... Je loopt zo als zombie door Parijs, mist de essentie en blijft buitenstaander. Dat is toch gewoon jammer, of niet soms???
Tania zegt:
Gerard van der Leeuw zegt:
Gerard van der Leeuw zegt:
geabruining zegt:
gea zegt: