Recept
« Terug naar recepten
Aardappel-preisoep
PT35M
Aardappel-preisoep
Een heerlijk aardappel-preisoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle Patatjes
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappel-preisoep te bereiden
1. Schil de aardappelen, snij ze in blokjes. Spoel de preien, snij ze in ringen (wit én groen). Pel en snipper de sjalot.
2. Fruit de sjalot glazig in een beetje olijfolie of boter. Schep er de aardappelen en de prei bij. Voeg er de kippenbouillon en het kruidentuiltje aan toe. Dek af en laat 15 minuten zacht koken.
3. Haal het kruidentuiltje eruit. Draai de soep door de roerzeef (of mix ze). Kruid ze naar smaak bij met wat peper en zout; Laat nog 1 minuut doorkoken.
2. Fruit de sjalot glazig in een beetje olijfolie of boter. Schep er de aardappelen en de prei bij. Voeg er de kippenbouillon en het kruidentuiltje aan toe. Dek af en laat 15 minuten zacht koken.
3. Haal het kruidentuiltje eruit. Draai de soep door de roerzeef (of mix ze). Kruid ze naar smaak bij met wat peper en zout; Laat nog 1 minuut doorkoken.