KookJij

Aardappel quenelles met spekjes

Een heerlijk aardappel quenelles met spekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ah
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappel quenelles met spekjes te bereiden

Aardappelen schillen en wassen.
In ruime pan met weinig zout aardappelen in ca. 20 minuten gaar koken.
Intussen spekreepjes fijnsnijden. In droge koekenpan met antiaanbaklaag spekjes krokant bakken.
Aardappels afgieten en kort droog stomen.

Met pureestamper aardappels fijnstampen. Onder voortdurend roeren olie en crème fraîche toevoegen en tot een luchtige puree kloppen.
Spekjes toevoegen en op smaak brengen met zout en peper.

Met 2 eetlepels eivormige balletjes uit puree scheppen ( quellens) en over de borden verdelen

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst