Recept
« Terug naar recepten
Aardappel quenelles met spekjes
PT40M
Aardappel quenelles met spekjes
Een heerlijk aardappel quenelles met spekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappel quenelles met spekjes te bereiden
Aardappelen schillen en wassen.
In ruime pan met weinig zout aardappelen in ca. 20 minuten gaar koken.
Intussen spekreepjes fijnsnijden. In droge koekenpan met antiaanbaklaag spekjes krokant bakken.
Aardappels afgieten en kort droog stomen.
Met pureestamper aardappels fijnstampen. Onder voortdurend roeren olie en crème fraîche toevoegen en tot een luchtige puree kloppen.
Spekjes toevoegen en op smaak brengen met zout en peper.
Met 2 eetlepels eivormige balletjes uit puree scheppen ( quellens) en over de borden verdelen
In ruime pan met weinig zout aardappelen in ca. 20 minuten gaar koken.
Intussen spekreepjes fijnsnijden. In droge koekenpan met antiaanbaklaag spekjes krokant bakken.
Aardappels afgieten en kort droog stomen.
Met pureestamper aardappels fijnstampen. Onder voortdurend roeren olie en crème fraîche toevoegen en tot een luchtige puree kloppen.
Spekjes toevoegen en op smaak brengen met zout en peper.
Met 2 eetlepels eivormige balletjes uit puree scheppen ( quellens) en over de borden verdelen