Recept
« Terug naar recepten
Aardappel ui gehaktballetjes
PT40M
Aardappel ui gehaktballetjes
Een heerlijk aardappel ui gehaktballetjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappel ui gehaktballetjes te bereiden
Aardappel en ui grof raspen en in een schaal doen. Gehakt, azijn, tomatenpuree, ei, paneermeel, kruiden en peper en zout toevoegen. 3 minuten kneden tot alles goed is vermengd. Met folie afdekken, 1 uur in de koelkast zetten. Neem telkens 1 el mengsel; balletjes maken, platdrukken, aan de uiteinden puntvormig maken. Door de bloem rollen; overtollige bloem eraf schudden. Herhalen. Olie in een pan verhitten. De balletjes langzaam in ca. 3 min. goudbruin bakken. Als ze gaar zijn met een schuimspaan voorzichtig uit de pan halen, op keukenpapier laten uitlekken en warm houden. Eventueel met wat tomatensaus in de oven opwarmen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
dylan2440 zegt:
jos zegt: