Recept
« Terug naar recepten
Aardappel - Zuurkool Pannekoekjes met Gerookte Vis en Dille
PT60M
Aardappel - Zuurkool Pannekoekjes met Gerookte Vis en Dille
Een volledig andere wijze van zuurkool bereiden.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Vriendin uit de Elzas
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappel - Zuurkool Pannekoekjes met Gerookte Vis en Dille te bereiden
1).Smelt de boter in een pannetje en doe daarin het karweizaad en laat dit gedurende ongeveer 45 sec. aanfruiten.
2).Voeg dan de uitgelekte zuurkool toe en blijf roeren tot al het vocht is verdwenen en de massa behoorlijk droog van structuur is geworden.
3).Voeg dan de 6 eetlepels dille toe en roer goed door.
4).Doe het in een aparte kom en zet weg om af te koelen.
5).Ondertussen is een flinke pan met gezouten water (10 gram / liter) aan de kook gebracht.
6).Laat de grof geraspte aardappel hierin 1 minuut meekoken en giet af en druk al het vocht er zoveel mogelijk uit.
7).Doe dan de uitgelekte aardappelrasp bij de zuurkool massa en roer dat goed door elkaar en kruid met flink vers gemalen peper.
8).Laat het vet (van kip/eend/gans) in de bakpan smelten en leg hoopjes van 2 eetlepels aardappel-zuurkool-mix in de bakpan en plet die tot ronde schijfjes van een centimer of 6 à 7.
9).Bak de pannekoekjes lekker goudbruin aan beide zijden (dat zal zo'n 7 à 7 1/2 minuut kosten en ga er mee door tot al het "beslag" is opgebruikt. Gebruik bij elke nieuwe batch weer nieuw vet en stel de temperatuur voortdurend bij. Wanneer de de pan te veel dreigt aan te koeken is het verstandig om eerst de pan met keukenpapier schoon te vegen, alvorens de nieuwe batch in de pan te lepelen.
10)Houd pannekoekjes warm.
11).Vlak voor het opdienen de pannekoekjes met de lobbig geklopte sour cream besmeren en beleggen met één van de soorten gerookte vis en daarna bestrooien met wat gesnipperde dille en citroenzeste.
2).Voeg dan de uitgelekte zuurkool toe en blijf roeren tot al het vocht is verdwenen en de massa behoorlijk droog van structuur is geworden.
3).Voeg dan de 6 eetlepels dille toe en roer goed door.
4).Doe het in een aparte kom en zet weg om af te koelen.
5).Ondertussen is een flinke pan met gezouten water (10 gram / liter) aan de kook gebracht.
6).Laat de grof geraspte aardappel hierin 1 minuut meekoken en giet af en druk al het vocht er zoveel mogelijk uit.
7).Doe dan de uitgelekte aardappelrasp bij de zuurkool massa en roer dat goed door elkaar en kruid met flink vers gemalen peper.
8).Laat het vet (van kip/eend/gans) in de bakpan smelten en leg hoopjes van 2 eetlepels aardappel-zuurkool-mix in de bakpan en plet die tot ronde schijfjes van een centimer of 6 à 7.
9).Bak de pannekoekjes lekker goudbruin aan beide zijden (dat zal zo'n 7 à 7 1/2 minuut kosten en ga er mee door tot al het "beslag" is opgebruikt. Gebruik bij elke nieuwe batch weer nieuw vet en stel de temperatuur voortdurend bij. Wanneer de de pan te veel dreigt aan te koeken is het verstandig om eerst de pan met keukenpapier schoon te vegen, alvorens de nieuwe batch in de pan te lepelen.
10)Houd pannekoekjes warm.
11).Vlak voor het opdienen de pannekoekjes met de lobbig geklopte sour cream besmeren en beleggen met één van de soorten gerookte vis en daarna bestrooien met wat gesnipperde dille en citroenzeste.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Je kunt natuurlijk hierbij een droge witte wijn serveren, maar het is een stuk feestelijker om hierbij champagne, cava of prosecco te geven (of één van de vele sekts of crêmants)