Recept
« Terug naar recepten
Aardappelballetjes gevuld met gehakt
PT45M
Aardappelballetjes gevuld met gehakt
Lekker als middageten of gewoon als borrelhapje!
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelballetjes gevuld met gehakt te bereiden
- De aardappelen schillen en gaarkoken.
- Laten afkoelen en goed fijnstampen, eieren erdoor kneden en kruiden met peper en zout, het moet een stevige deeg worden.
- Het gehakt rulbakken samen met de uien en rode peper.
- Kruiden met het verkruimelde bouillonblokje, peper en paprikapoeder.
- Laten afkoelen en de fijngehakte peterselie erdoor roeren.
- Met de (natgemaakte) handen een bol aardappelpuree nemen, platdrukken en er wat van het gehaktmengsel opleggen.
- Maak er nu een mooie bal van zo dat het gehakt in het midden zit en niet meer zichtbaar is.
- Ga zo door tot alles op is.
- Rol alle balletjes eerst door de bloem, dan door het losgeklopt ei en dan door het paneermeel.
- Dan weer door het ei en weer door het paneermeel.
- Mooi bruin bakken in de fritepan of in een diepe laag olie van 180C tot ze goudbruin zijn.
- Serveren met een lekkere salade.
Mijn kookverhaal (monique ottenbros)
Je kan hier eindeloos mee variëren, ik duw ook wel eens een stukje mozarella of een ander blokje kaas tussen het gehakt.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
monique ottenbros zegt:
Hilde Dumont zegt:
rien zuiddam zegt:
Groetjes van ons 3tjes