Recept
« Terug naar recepten
Aardappelbloemen
PT10M
Aardappelbloemen
Een heerlijk aardappelbloemen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
-@ddie van den Heuvel
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Overig
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
mezelf
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelbloemen te bereiden
Schrob de aardappelen goed schoon met een borstel en snijd ze daarna in hele dunne plakjes.
Smeer het oublieijzer in met wat boter.
Verwarm intussen het oublieijzer of pan.
Als het ijzer op temperatuur is (electrische op stand 3) leg je de aardappelplakjes in bloemvorm op de plaat en bak ze in ongeveer 3 min. knapperig. Bestrooi met zout of paprikapoeder
Smeer het oublieijzer in met wat boter.
Verwarm intussen het oublieijzer of pan.
Als het ijzer op temperatuur is (electrische op stand 3) leg je de aardappelplakjes in bloemvorm op de plaat en bak ze in ongeveer 3 min. knapperig. Bestrooi met zout of paprikapoeder
Addie zegt:
Heb het nooit geprobeerd, maar waarschijnlijk kan het ook wel in een koekenpan met wat boter. Succes.
kookgroet, Addie.