Recept
« Terug naar recepten
Knapperig aardappeltaartje met lente-uitjes
PT25M
Knapperig aardappeltaartje met lente-uitjes
Super dunne knapperige aardappelplakjes gebakken in de oven met kleine stukjes lente-ui
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Knapperig aardappeltaartje met lente-uitjes te bereiden
- Schil de aardappelen en snij deze in superdunne plakjes.
- Kook de aardappelplakjes plm. 3 minuten in de kippenbouillon. Laat ze uitlekken in een vergiet.
- Verwarm de oven voor op 225 graden.
- Snij de lente-uitjes in smalle ringetjes.
- Vet de bakvorm of ovenschaal in.
- Leg de aardappelplakjes dakpansgewijs in de bakvorm of schaal.
- Verdeel de boter in kleine klontjes overde aardappelen.
- Bak de aardappelplakjes plm. 25 - 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. (Ze moeten dan al lichtbruin worden, anders nog even langer bakken).
- Strooi dan de lente-uitjes over de aardappelen.
- Zet de aardappeltjes nog plm. 10 minuten in de oven
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker met een salade