KookJij

Knapperig aardappeltaartje met lente-uitjes

Super dunne knapperige aardappelplakjes gebakken in de oven met kleine stukjes lente-ui
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Knapperig aardappeltaartje met lente-uitjes te bereiden

  1. Schil de aardappelen en snij deze in superdunne plakjes.
  2. Kook de aardappelplakjes plm. 3 minuten in de kippenbouillon. Laat ze uitlekken in een vergiet.
  3. Verwarm de oven voor op 225 graden.
  4. Snij de lente-uitjes in smalle ringetjes.
  5. Vet de bakvorm of ovenschaal in.
  6. Leg de aardappelplakjes dakpansgewijs in de bakvorm of schaal.
  7. Verdeel de boter in kleine klontjes overde aardappelen.
  8. Bak de aardappelplakjes plm. 25 - 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. (Ze moeten dan al lichtbruin worden, anders nog even langer bakken).
  9. Strooi dan de lente-uitjes over de aardappelen.
  10. Zet de aardappeltjes nog plm. 10 minuten in de oven

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Lekker met een salade

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst