Recept
« Terug naar recepten
Aardappelbolletjes met witloof en rode ajuin
PT25M
Aardappelbolletjes met witloof en rode ajuin
Een heerlijk aardappelbolletjes met witloof en rode ajuin recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelbolletjes met witloof en rode ajuin te bereiden
Aardappelen schillen, wassen en in 6 snijden.
Kook in licht gezouten water gaar en giet af.
Pureer en kruid meng het witloof en ajuin zeer fijn gesneden eronder. Voeg het klontje boter toe en meng alles onder elkaar. Maak van de puree bolletjes.
Klop de eikes los in een schaal en rol voorzichtig de bolletjes aardappel erdoor.
Vervolgens door de chapelure rollen.
Bak deze bolletjes goudbruin aan in de friteuze.
Kook in licht gezouten water gaar en giet af.
Pureer en kruid meng het witloof en ajuin zeer fijn gesneden eronder. Voeg het klontje boter toe en meng alles onder elkaar. Maak van de puree bolletjes.
Klop de eikes los in een schaal en rol voorzichtig de bolletjes aardappel erdoor.
Vervolgens door de chapelure rollen.
Bak deze bolletjes goudbruin aan in de friteuze.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.