Recept
« Terug naar recepten
Aardappelcarrés
PT50M
Aardappelcarrés
Een heerlijk aardappelcarrés recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelcarrés te bereiden
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Aardappels schillen, wassen en met kaasschaaf in flinterdunne plakjes schaven.
In kom de eieren, slagroom en helft van de kaas door elkaar mengen.
Basilicum erboven fijn knippen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Vorm of vormen invetten met 2 eetlepels boter en bodem bedekken met bakpapier,
Op bodem ¼ van aardappels leggen en ¼ deel van het eimengsel erover strijken.
Dit nog drie keer herhalen.
Rest van de kaas erover strooien en vorm afdekken met aluminiumfolie.
In midden van de oven aardappelcakes afgedekt in ca. 1 uur gaar laten worden.
Folie verwijderen.
Oven verwarmen naar 200 graden en bovenkant van cakes in nog 10 minuten goudbruin laten worden.
Cakes uit oven nemen en in vorm laten afkoelen.
Oven voorverwarmen op 200 graden .
Bakplaat invetten met rest van de boter.
Rand van de cakes voorzichtig lossnijden en plank op vorm leggen.
Samen keren, even schudden en cake uit vorm laten komen.
Bakpapier verwijderen.
Andere plank op cake leggen en cake tussen beide planken nogmaals voorzichtig keren.
Cakes in lengte halveren en helften elk in vierkantjes snijden.
Carrés op bakplaat zetten en in midden van oven in ca. 10 minuten opnieuw verwarmen.
Hierna op borden verdelen.
Aardappels schillen, wassen en met kaasschaaf in flinterdunne plakjes schaven.
In kom de eieren, slagroom en helft van de kaas door elkaar mengen.
Basilicum erboven fijn knippen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Vorm of vormen invetten met 2 eetlepels boter en bodem bedekken met bakpapier,
Op bodem ¼ van aardappels leggen en ¼ deel van het eimengsel erover strijken.
Dit nog drie keer herhalen.
Rest van de kaas erover strooien en vorm afdekken met aluminiumfolie.
In midden van de oven aardappelcakes afgedekt in ca. 1 uur gaar laten worden.
Folie verwijderen.
Oven verwarmen naar 200 graden en bovenkant van cakes in nog 10 minuten goudbruin laten worden.
Cakes uit oven nemen en in vorm laten afkoelen.
Oven voorverwarmen op 200 graden .
Bakplaat invetten met rest van de boter.
Rand van de cakes voorzichtig lossnijden en plank op vorm leggen.
Samen keren, even schudden en cake uit vorm laten komen.
Bakpapier verwijderen.
Andere plank op cake leggen en cake tussen beide planken nogmaals voorzichtig keren.
Cakes in lengte halveren en helften elk in vierkantjes snijden.
Carrés op bakplaat zetten en in midden van oven in ca. 10 minuten opnieuw verwarmen.
Hierna op borden verdelen.
janny zegt:
i.p.v. slagroom heb ik kookroom light gebruikt.
en i.p.v. een cakevorm een springvorm. je kunt hem dan in puntjes snijden.
al met al een echte aanrader. van te voren klaar te maken en voor gebruik opwarmen in de oven. heerlijk!!!!!!