Tip:
met een lichte tomatensaus een heerlijke maaltijd.
De aardappelen in een stoompan half voorgaren en dan in plakjes snijden, spaart 15 min. tijd in de oven.
Recept
« Terug naar recepten
Aardappelgratin met rundgehakt en prei
PT90M
Aardappelgratin met rundgehakt en prei
Een heerlijk aardappelgratin met rundgehakt en prei recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Martine De Clercq
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Europese
Bron:
vriendin
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelgratin met rundgehakt en prei te bereiden
Pel de ui, halveer hem en snij in fijne plakjes. Spoel de prei en snij hem in schuine stukken. Schil de aardappelen en snij ze in fijne plakjes.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stoof de ui eventjes in een koekenpan aan met de olie. Voeg het gehakt toe. Laat gedurende 15 minuten garen. Plet ondertussen het gehakt fijn met een vork.
Beboter een ovenschotel. Schik er een eerste laagje aardappelplakjes in. Breng op smaak met zout en zwarte peper uit de molen. Verdeel er een laag gehakt over en daarop een laag prei. Herhaal de 3 lagen en eindig met een extra laag aardappelplakjes. Breng nogmaals op smaak met zout en zwarte peper uit de molen.
Bestrooi de bovenkant met de emmentaler en verdeel er wat nootjes boter over. Zet de ovenschotel in de oven gedurende 45 minuten. Serveer warm en verdeel aan tafel.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stoof de ui eventjes in een koekenpan aan met de olie. Voeg het gehakt toe. Laat gedurende 15 minuten garen. Plet ondertussen het gehakt fijn met een vork.
Beboter een ovenschotel. Schik er een eerste laagje aardappelplakjes in. Breng op smaak met zout en zwarte peper uit de molen. Verdeel er een laag gehakt over en daarop een laag prei. Herhaal de 3 lagen en eindig met een extra laag aardappelplakjes. Breng nogmaals op smaak met zout en zwarte peper uit de molen.
Bestrooi de bovenkant met de emmentaler en verdeel er wat nootjes boter over. Zet de ovenschotel in de oven gedurende 45 minuten. Serveer warm en verdeel aan tafel.
Jan Bosvelt zegt: