Recept
« Terug naar recepten
Aardappellasagne
PT45M
Aardappellasagne
Een heerlijk aardappellasagne recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vlees.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappellasagne te bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de geschilde aardappelen in dunne schijfjes en leg ze in een grote pan met water. Dek af, breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen. Laat uitlekken.
Verwarm de olie in een pan en stoof de ui en knoflook zachtjes aan. Voeg het gehakt toe en laat volledig bruinen. Voeg de gehakte tomaten, passata, ketchup, worcestersaus, het laurierblad en de kruiden toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen zonder deksel. Kruid naar smaak met peper en zout.
Neem een grote ovenschotel en leg een laagje gehakt op de bodem. Doe er aan laagje aardappelen over, herhaal tot het mengsel op is en eindig met een laagje aardappelen.
Meng het ei, de yoghurt, de melk en de geraspte kaas. Giet deze saus over de aardappelschotel en werk af met extra kaas. Bak 25 minuten in de oven tot de aardappelen zacht zijn en de bovenkant mooi bruin is.
Snijd de geschilde aardappelen in dunne schijfjes en leg ze in een grote pan met water. Dek af, breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen. Laat uitlekken.
Verwarm de olie in een pan en stoof de ui en knoflook zachtjes aan. Voeg het gehakt toe en laat volledig bruinen. Voeg de gehakte tomaten, passata, ketchup, worcestersaus, het laurierblad en de kruiden toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen zonder deksel. Kruid naar smaak met peper en zout.
Neem een grote ovenschotel en leg een laagje gehakt op de bodem. Doe er aan laagje aardappelen over, herhaal tot het mengsel op is en eindig met een laagje aardappelen.
Meng het ei, de yoghurt, de melk en de geraspte kaas. Giet deze saus over de aardappelschotel en werk af met extra kaas. Bak 25 minuten in de oven tot de aardappelen zacht zijn en de bovenkant mooi bruin is.