Recept
« Terug naar recepten
Aardappelpannekoekjes met Gerookte Vis en Dille-crême
PT60M
Aardappelpannekoekjes met Gerookte Vis en Dille-crême
Er zijn vele manieren om de gerookte vissoorten feestelijk op te dienen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelpannekoekjes met Gerookte Vis en Dille-crême te bereiden
1).Meng in een kom de room met de ui, knoflook, dille, peper en iets zout. Voeg toe 2 eetlepels citroensap.
Klop dit mengsel op tot het een lobbige structuur heeft gekregen.Zet dit koel weg.
2).Doe de geraspte aardappel in een theedoek en wring er zoveel mogelijk vocht uit als mogelijk is.
3).Doe de uitgelekte aardappelrasp in een kom en meng dit met een paar eetlepels gesmoten boter en maak de smaak af met peper en zout. Verdeel de aardappelrasp in twee porties. Maak van elke portie een schijf van ruim 1 cm dikte.
4).Zet een anti-aanbak bak-pan op het vuur met 1 eetlepel roomboter. Wanneer de boter is uitgebruist doe dan 1 van de aardappel-rasp-schijven in de pan en bak die in 3 à 4 minuten per zijde goud-geel. Doe het zelfde met de overgebleven aardappel-rasp-schijf.
5).Leg nu de goudgele aardappelschijven op een ingevette bakplaat en schuif die gedurende 10 minuten in de oven.
Haal ze er dan uit en laat ze 15 minuten met rust om af te koelen.
6).Besmeer de aardappelkoeken elk met de dille-mix en verdeel dan daarover eerst de heilbot en daar boven op de zalm.Kwast in met de overgebleven eetlepel citroensap en versier met bieslook, (zalm)caviaar en geef een ieder zijn stuk.
Klop dit mengsel op tot het een lobbige structuur heeft gekregen.Zet dit koel weg.
2).Doe de geraspte aardappel in een theedoek en wring er zoveel mogelijk vocht uit als mogelijk is.
3).Doe de uitgelekte aardappelrasp in een kom en meng dit met een paar eetlepels gesmoten boter en maak de smaak af met peper en zout. Verdeel de aardappelrasp in twee porties. Maak van elke portie een schijf van ruim 1 cm dikte.
4).Zet een anti-aanbak bak-pan op het vuur met 1 eetlepel roomboter. Wanneer de boter is uitgebruist doe dan 1 van de aardappel-rasp-schijven in de pan en bak die in 3 à 4 minuten per zijde goud-geel. Doe het zelfde met de overgebleven aardappel-rasp-schijf.
5).Leg nu de goudgele aardappelschijven op een ingevette bakplaat en schuif die gedurende 10 minuten in de oven.
Haal ze er dan uit en laat ze 15 minuten met rust om af te koelen.
6).Besmeer de aardappelkoeken elk met de dille-mix en verdeel dan daarover eerst de heilbot en daar boven op de zalm.Kwast in met de overgebleven eetlepel citroensap en versier met bieslook, (zalm)caviaar en geef een ieder zijn stuk.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Het feestelijkst hierbij is natuurlijk champagne, maar een droge witte wijn gaat ook prima.