KookJij

Aardappelpuree met uien en boemboe

Een heerlijk aardappelpuree met uien en boemboe recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 2 a 3 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ikke fabita
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappelpuree met uien en boemboe te bereiden

Oven op 200°C.
De uien schillen en in ringen snijden of kleiner als je dat prefereert. Knoflook in stukken en de paprika, zonder zaadlijsten ook in stukken snijden.
De aardappels schillen en in water met zout koken. Puree van maken met de boter en melk zoals je dat gewend bent (eventueel nog zout en peper toevoegen)
Ondertussen in de wok de olie verhitten en hierin de uien en paprika zachtjes fruiten tot ze wat zachter zijn. Knoflook toevoegen en de kruiden naar smaak.
De boemboe en sweet chilisaus dan goed doorroeren tot alles hiermee in aanraking is geweest. Proeven en indien gewenst het een en ander nog toevoegen.
Doe ± ⅓ deel van de puree in de ovenschaal en verdeel dat over de bodem.
Schep nu het uienmengsel over de puree en verdeel gelijkmatig.
Nu de rest van de puree over het uienmengsel uitsmeren. Met een vork goed verdelen.
Stooi er paneermeel over en indien gewenst ook geraspte kaas.
Leg hier en daar een vlokje boter en schuif de schotel in de oven voor ± 20 à 30 minuten of tot de bovenkant mooi goudbruin is.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

We hebben dit gegeten met gebakken vis en een eenvoudige salade. Smaakte prima.
Er zal wel ergens zo'n recept bestaan, maar dit heb ik in elkaar geflanst toen ik de puree anders wilde klaarmaken.
Je kunt het uienmengsel ook direct door de puree mengen, dan hoeft het niet in de oven (uien dan kleiner snijden).
Ik vind het makkelijker als ovenschotel, die kan ik van tevoren maken en een half uurtje vóór het eten gaat die de oven in.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

HarryLohr

HarryLohr zegt:
Dat klopt! Het recept van de dag wordt random gekozen in de database. Harry, KookJij.nl
flavia

flavia zegt:
Volgens mij kiest de computer eentje eruit.Groetjes.:):p
fabita

fabita zegt:
Nee hoor, kan prima bij elkaar. Bedankt voor je reactie en smakelijk.:p
gea

gea zegt:
Het staat in de oven en het geurt geweldig; tevens "vond" ik in de diepvries nog een beetje van "jouw moeders vlees.." Wellicht een beetje teveel van allerlei lekkers...maar why not???;)
fabita

fabita zegt:
Ben benieuwd. Jij ook een goede jaarwisseling:p
ineke

ineke zegt:
Ik ga hier een keer aardappelkroketjes van maken. Zal nog wel even duren maar je hoort het nog wel. Fijne jaarwisseling.
fabita

fabita zegt:
Dat vind ik ook, Gerda. Groetjes en een prettige jaarwisseling. Ik moet straks weer 2 recepten proberen en dan weer opsturen als ze lekker zijn.:)
truitje

truitje zegt:
Dit is ook weer zo'n heerlijk recept die ik zeker ga maken. De weken zijn altijd te kort om al die lekkere recepten van KookJij uit te proberen. ;);) Groetjes Gerda :p:p:p
fabita

fabita zegt:
Bedankt Gea en natuurlijk jij ook een heel fijne jaarwisseling en groetjes.:p
gea

gea zegt:
Ik maak ook graag de puree "anders". Deze lijkt me heerlijk!! Een goede jaarwisseling!!