We hebben dit gegeten met gebakken vis en een eenvoudige salade. Smaakte prima.
Er zal wel ergens zo'n recept bestaan, maar dit heb ik in elkaar geflanst toen ik de puree anders wilde klaarmaken.
Je kunt het uienmengsel ook direct door de puree mengen, dan hoeft het niet in de oven (uien dan kleiner snijden).
Ik vind het makkelijker als ovenschotel, die kan ik van tevoren maken en een half uurtje vóór het eten gaat die de oven in.
Recept
« Terug naar recepten
Aardappelpuree met uien en boemboe
PT50M
Aardappelpuree met uien en boemboe
Een heerlijk aardappelpuree met uien en boemboe recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
2 a 3 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ikke fabita
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelpuree met uien en boemboe te bereiden
Oven op 200°C.
De uien schillen en in ringen snijden of kleiner als je dat prefereert. Knoflook in stukken en de paprika, zonder zaadlijsten ook in stukken snijden.
De aardappels schillen en in water met zout koken. Puree van maken met de boter en melk zoals je dat gewend bent (eventueel nog zout en peper toevoegen)
Ondertussen in de wok de olie verhitten en hierin de uien en paprika zachtjes fruiten tot ze wat zachter zijn. Knoflook toevoegen en de kruiden naar smaak.
De boemboe en sweet chilisaus dan goed doorroeren tot alles hiermee in aanraking is geweest. Proeven en indien gewenst het een en ander nog toevoegen.
Doe ± ⅓ deel van de puree in de ovenschaal en verdeel dat over de bodem.
Schep nu het uienmengsel over de puree en verdeel gelijkmatig.
Nu de rest van de puree over het uienmengsel uitsmeren. Met een vork goed verdelen.
Stooi er paneermeel over en indien gewenst ook geraspte kaas.
Leg hier en daar een vlokje boter en schuif de schotel in de oven voor ± 20 à 30 minuten of tot de bovenkant mooi goudbruin is.
De uien schillen en in ringen snijden of kleiner als je dat prefereert. Knoflook in stukken en de paprika, zonder zaadlijsten ook in stukken snijden.
De aardappels schillen en in water met zout koken. Puree van maken met de boter en melk zoals je dat gewend bent (eventueel nog zout en peper toevoegen)
Ondertussen in de wok de olie verhitten en hierin de uien en paprika zachtjes fruiten tot ze wat zachter zijn. Knoflook toevoegen en de kruiden naar smaak.
De boemboe en sweet chilisaus dan goed doorroeren tot alles hiermee in aanraking is geweest. Proeven en indien gewenst het een en ander nog toevoegen.
Doe ± ⅓ deel van de puree in de ovenschaal en verdeel dat over de bodem.
Schep nu het uienmengsel over de puree en verdeel gelijkmatig.
Nu de rest van de puree over het uienmengsel uitsmeren. Met een vork goed verdelen.
Stooi er paneermeel over en indien gewenst ook geraspte kaas.
Leg hier en daar een vlokje boter en schuif de schotel in de oven voor ± 20 à 30 minuten of tot de bovenkant mooi goudbruin is.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
gea zegt:
ineke zegt:
fabita zegt:
truitje zegt:
HarryLohr zegt: