Recept
« Terug naar recepten
Aardappelrösti met wortel en knolselderij
PT20M
Aardappelrösti met wortel en knolselderij
Een heerlijk aardappelrösti met wortel en knolselderij recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yvonne Frencken
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
215 kCal energie
4 Gram eiwit
9 Gram vet
29 Gram koolhydraten
4 Gram eiwit
9 Gram vet
29 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelrösti met wortel en knolselderij te bereiden
Boen de aardappelen schoon.
Schil de wortels dun en schil de knolselderij.
Kook de aardappelen 6 minuten.
Giet ze af en trek de schil er direct af.
Laat ze 10 minuten afkoelen en zet ze nog 20 minuten in de koelkast.
Rasp de aardappelen, de wortels en de knolselderij grof.
Doe de geraspte aardappelen en groenten in een kom en schep er het zout en het peper naar smaak door.
Verhit de helft van de boter in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en draai het vuur lager als de boter gaat schuimen.
Voeg het röstimengsel toe en druk het met een spatel aan.
Bak de rösti ca. 10 minuten tot de onderzijde goudbruin is.
Schud de pan af en toe om aanbakken te voorkomen.
Keer de rösti op een bord.
Verhit de rest van de boter in de koekenpan en bak ook de andere zijde mooi lichtbruin.
Schil de wortels dun en schil de knolselderij.
Kook de aardappelen 6 minuten.
Giet ze af en trek de schil er direct af.
Laat ze 10 minuten afkoelen en zet ze nog 20 minuten in de koelkast.
Rasp de aardappelen, de wortels en de knolselderij grof.
Doe de geraspte aardappelen en groenten in een kom en schep er het zout en het peper naar smaak door.
Verhit de helft van de boter in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en draai het vuur lager als de boter gaat schuimen.
Voeg het röstimengsel toe en druk het met een spatel aan.
Bak de rösti ca. 10 minuten tot de onderzijde goudbruin is.
Schud de pan af en toe om aanbakken te voorkomen.
Keer de rösti op een bord.
Verhit de rest van de boter in de koekenpan en bak ook de andere zijde mooi lichtbruin.