Eigenlijk geen persoonlijk verhaal maar had nog aardappelen en had geen zin in "gewone" gekookte of gebakken piepers. Dus even in de koel- en voorraadkast gesnuffeld wat er nog meer was....en toen was het idee "geboren".
Ik hou zelf van pittig eten, dus heb ik extra pittige mosterd gebruikt en in de groentenmolen van Verstegen zit ook chili. Ik denk dat "gewone" mosterd het ook erg goed zal doen. Is een kwestie van smaak.
Recept
« Terug naar recepten
Aardappelsalade ala Grietje
PT40M
Aardappelsalade ala Grietje
Een heerlijk aardappelsalade ala grietje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Joke Wiggers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Me, myself en
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelsalade ala Grietje te bereiden
Stoof de ui en de knoflook op een laag vuur in een heel klein beetje olijfolie zacht aan tot ze zacht zijn.
Snijd de aardappelen in plakjes en doe ze in de foodbox.
Laat de Fantasia maïsmix uitlekken en bewaar het vocht. Doe de mix bij de aardappelen. Snij de hardgekookte eieren in stukjes en doe ze ook bij de aardappelen en mix, voeg ook de gestoofde ui en knoflook, en de klein gesneden augurk ook toe de salade.
Maak van de olijfolie, mayonaise, de gekruide fritessaus, mosterd en de groentenkruiden een saus.
Voeg iets van het nat van de maïs en een beetje van vocht van de augurken toe aan de saus tot je een gebonden dressing krijgt.
Giet de dressing over het aardappelmengsel en roer het (voorzichtig!) door de massa.
Strooi een handje vol verse peterselie en bieslook erover en eventueel zout en peper.
Weer even voorzichtig door roeren en goed afkoelen in de koelkast (afgesloten). Laat alle smaken goed intrekken. Vaak is een dergelijke salade een dag later op zijn best!
Snijd de aardappelen in plakjes en doe ze in de foodbox.
Laat de Fantasia maïsmix uitlekken en bewaar het vocht. Doe de mix bij de aardappelen. Snij de hardgekookte eieren in stukjes en doe ze ook bij de aardappelen en mix, voeg ook de gestoofde ui en knoflook, en de klein gesneden augurk ook toe de salade.
Maak van de olijfolie, mayonaise, de gekruide fritessaus, mosterd en de groentenkruiden een saus.
Voeg iets van het nat van de maïs en een beetje van vocht van de augurken toe aan de saus tot je een gebonden dressing krijgt.
Giet de dressing over het aardappelmengsel en roer het (voorzichtig!) door de massa.
Strooi een handje vol verse peterselie en bieslook erover en eventueel zout en peper.
Weer even voorzichtig door roeren en goed afkoelen in de koelkast (afgesloten). Laat alle smaken goed intrekken. Vaak is een dergelijke salade een dag later op zijn best!
Mijn kookverhaal (Joke Wiggers)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
AnnikaT zegt:
Anna zegt:
Lees:http://www.kookjij.nl/column-vroeger-toen-de-lucht-nog-schoon-en-seks-vies-was
Knuf!
grietje56 zegt:
Ik heb er gisteren een lekker gehaktballetje bij gegeten....was ook super!;)
hns zegt: