Recept
« Terug naar recepten
Aardappelsalade met ei-citroendressing
PT30M
Aardappelsalade met ei-citroendressing
Een heerlijk aardappelsalade met ei-citroendressing recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yvonne R
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Salades
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelsalade met ei-citroendressing te bereiden
1. Schrap de aardappelen, doe ze in een pan koud water en breng dat aan de kook. Voeg zout toe en kook de aardappelen zachtjes in 15 minuten gaar. Giet ze af en laat ze afkoelen. Snijd de aardappelen in stukken, strooi er zout en peper over en schep de fijngehakte ui erdoor.
2. Pel het hardgekookte ei en rasp het boven een kom, voeg dan de mayonaise toe. Meng knoflook, citroenschil en –sap in een kommetje en roer dit mengsel dan voorzichtig door de mayonaise.
3. Schep het mayonaisemengsel zorgvuldig door de aardappelen en roer dan de fijngehakte peterselie erdoor. Garneer de salade met verse peterselie en serveer hem warm of koud.
2. Pel het hardgekookte ei en rasp het boven een kom, voeg dan de mayonaise toe. Meng knoflook, citroenschil en –sap in een kommetje en roer dit mengsel dan voorzichtig door de mayonaise.
3. Schep het mayonaisemengsel zorgvuldig door de aardappelen en roer dan de fijngehakte peterselie erdoor. Garneer de salade met verse peterselie en serveer hem warm of koud.
sana zegt: