Recept
« Terug naar recepten
Aardappelsalade met Sint-Jakobsvruchten (zie opm
PT45M
Aardappelsalade met Sint-Jakobsvruchten (zie opm
Een heerlijk aardappelsalade met sint-jakobsvruchten (zie opm recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelsalade met Sint-Jakobsvruchten (zie opm te bereiden
Schil de aardappelen, snij ze in brunoise en kook ze ongeveer 8 min. in gezouten water.
Laat de kalfsbouillon met de kummel op een zacht vuurtje inkoken tot de helft en laat afkoelen.
Vermeng de bouillon met 6 el mayonaise en kruid met peper en zout.
Meng alles samen tot een aardappelsalade.
Mix de gemberstukjes en de siroop, 3 el. mayonaise, een scheutje room en crème fraîche met een blender.
Blancheer de koriander en spoel en spoel meteen af onder ijskoud water.
Mix de koriander met de olijfolie en kruid met peper en zout.
Bak de Sint-Jakobsvruchten aan beide zijde kort aan in een hete pan en gaar ze ongeveer 3 minuten in een warme oven op 145˚C.
Kruid met peper en zout en snij ze in drieën.
Laat de kalfsbouillon met de kummel op een zacht vuurtje inkoken tot de helft en laat afkoelen.
Vermeng de bouillon met 6 el mayonaise en kruid met peper en zout.
Meng alles samen tot een aardappelsalade.
Mix de gemberstukjes en de siroop, 3 el. mayonaise, een scheutje room en crème fraîche met een blender.
Blancheer de koriander en spoel en spoel meteen af onder ijskoud water.
Mix de koriander met de olijfolie en kruid met peper en zout.
Bak de Sint-Jakobsvruchten aan beide zijde kort aan in een hete pan en gaar ze ongeveer 3 minuten in een warme oven op 145˚C.
Kruid met peper en zout en snij ze in drieën.