Recept
« Terug naar recepten
Aardappelsamosa's
PT40M
Aardappelsamosa's
Een heerlijk aardappelsamosa's recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelsamosa's te bereiden
Boen de aardappelen schoon.Prik met een satéprikker de aardappels rondom een paar keer in.Gaar ze in 2/3 minuten in de magnetron op vol vermogen. Laat ze ca. 10 minuten nagaren.Maak intussen de lente-ui schoon en snij deze in ringetjes.Meng in een kom de lente-ui, koriander, garnaaltjes en citroensap. Pel de aardappels en snij ze in kleine blokjes. Schep ze door de rest in de kom en breng op smaak met zout en peper. Halveer de loempiavellen. Doe op één uiteinde een lepel vulling. Vouw de vulling een paar keer diagonaal in tot driehoekige pakketjes.Frituur ze in hete olie (180?C) in ca. 3 minuten gaar en goudbruin.Tip: Serveer met chilisaus.
jinte zegt: