Recept
« Terug naar recepten
Aardappelsandwich met zalm
PT50M
Aardappelsandwich met zalm
Een heerlijk aardappelsandwich met zalm recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Speciale gelegenheden - Kerst
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
17
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ad jansen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelsandwich met zalm te bereiden
1. Verwarm de olie voor op 160 graden Celsius. De aardappels intussen afboenen onder de koude kraan, drogen met keukenpapier en in de lengte in plakjes van 3 millimeter dik snijden. Steeds 3 plakjes op elkaar leggen en in de verwarmde olie bakken. Ook enkele losse chips bakken. De aardappel op keukenpapier uit laten lekken.
2. Voor de dressing bouillon, champagne en azijn tot eenderde in laten koken en af laten koelen. De olie hier met de garde door kloppen. De sandwich als volgt opbouwen: eerst een plakje aardappel, dan wat gerookte zalm vervolgens een blaadje door de notenolie gehaalde frisée. Dit herhalen tot alle ingrediënten op zijn. De aardappelsandwich met losse chips en kervel garneren en de dressing rond de sandwich scheppen.
2. Voor de dressing bouillon, champagne en azijn tot eenderde in laten koken en af laten koelen. De olie hier met de garde door kloppen. De sandwich als volgt opbouwen: eerst een plakje aardappel, dan wat gerookte zalm vervolgens een blaadje door de notenolie gehaalde frisée. Dit herhalen tot alle ingrediënten op zijn. De aardappelsandwich met losse chips en kervel garneren en de dressing rond de sandwich scheppen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Marloes zegt:
Het is mij in het recept niet duidelijk, welke olie je waarvoor moet gebruiken en hoeveel.
dentrobatus1 zegt:
addie zegt:
AJ zegt:
Als ik me niet vergis heb ik dit recept al heel lang geleden in het boek "Het kan niet altijd kaviaar zijn" van Johannes Mario Simmel (Zurich 1960) gelezen. Vooral de azijn -champagne intrigeerde mij.