Recept
« Terug naar recepten
Aardappelschijfjes au gratin
PT60M
Aardappelschijfjes au gratin
Een heerlijk aardappelschijfjes au gratin recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelschijfjes au gratin te bereiden
Schil de (hele)aardappels, was ze en kook ze 15 min. in water met zout.
Giet de aardappels af, snijdt ze in schijven en leg ze in een ingevette vuurvaste schaal.
Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Pel en snipper de uien en fruit ze even aan in de boter.
Bak de blokjes rookspek uit in een droge koekenpan.
Verdeel de uien en het spek over de aardappels in de ovenschaal.
Laat de ovenschaal in de oven in 15-30 mingaar worden.
Strooi de geraspte kaas erover en zet de schaal terug in de oven tot een goudbruin korstje ontstaat.
Giet de aardappels af, snijdt ze in schijven en leg ze in een ingevette vuurvaste schaal.
Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Pel en snipper de uien en fruit ze even aan in de boter.
Bak de blokjes rookspek uit in een droge koekenpan.
Verdeel de uien en het spek over de aardappels in de ovenschaal.
Laat de ovenschaal in de oven in 15-30 mingaar worden.
Strooi de geraspte kaas erover en zet de schaal terug in de oven tot een goudbruin korstje ontstaat.