KookJij

Aardappelschotel

Een heerlijk aardappelschotel recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappelschotel te bereiden

-Verwarm de oven voor op 220°C.
-Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakken.
-Smeer de ovenschaal in met bakboter.
-Leg de aardappelen in de ovenschaal.
-Zout, peper, nootmuskaat, knoflook en 2 eetlepels halvarine toevoegen.
-Voeg hieraan de ongeklopte room toe, totdat de aardappels net onder de room staan.
-Hussel het door elkaar.
-Stop de schaal in de oven en laat het op 220°C staan tot het room gaat koken (borrelen).
-Zet de oven op 180°C.
-Prik met een vork in de aardappelen tot ze zacht zijn.
-Eet smakelijk!!!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

apu

apu zegt:
Ow? Ik gebruik altijd slagroom in gratins, is bij mij nog nooit geschift??:)
Kruidenvrouwke

Kruidenvrouwke zegt:
Ik zou een ei door de room kloppen en een handvol verse kruiden als peterselie, bieslook of wat tijm. Verder mis ik de hoeveelheden, de meesten die hier komen hebben wel een idee door ervaring maar voor beginners is het soms moeilijk.
liske

liske zegt:
Kookroom zal ook wel kunnen, slagroom schift bij verhitting. Ik gebruik ook ooit koffieroom als ik niets anders in huis heb.
apu

apu zegt:
Er staat ongeklopte room, dus is het slagroom hihi, dat is de enige room die je normaal moet kloppen, maar als ik het mis heb dan hoor ik het graag! Ben ook maar een amateur:);)
apu

apu zegt:
Slagroom :):);)
Desiree

Desiree zegt:
Wat is dat precies voor room?
apu

apu zegt:
Is dit niet eigenlijk aardappel gratin? Maar dan zonder ei en kaas?