KookJij

Aardappelsoep met Filet d'Anvers

Een heerlijk aardappelsoep met filet d'anvers recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappelsoep met Filet d'Anvers te bereiden

  1. Snijd de geschilde aardappelen in kleine stukken.
    Verwijder het preigroen en snijd ook het preiwit en de uien in dobbelsteentjes.
    Bak de prei en de uien in een klein beetje olijfolie.
    Voeg de aardappelen toe aan de groenten.
    Laat al roerend nog enkele minuten bakken.
    Voeg de groentebouillon toe en kruid met peper en zout.
    Breng aan de kook en laat 20 minuten koken met het deksel op de kom.

    Snijd ondertussen de filet d'Anvers in fijne snippers en bak ze knapperig in een antikleefpan.
    Mix de soep en voeg indien nodig nog wat peper en zout toe.

    Serveer de soep met enkele knapperige snippers filet d'Anvers.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Erwin Elens

Erwin Elens zegt:
@ Henk van Haandel, Filet d’Anvers is het befaamde gezouten, gedroogd en gerookt rundvlees dat vooral als fijne charcuterie en broodbeleg in praktisch heel België verkocht wordt. En de ingrediëntinfo die wel wordt uitgelegd gaat automatisch via de site en wordt niet bepaald door de persoon die het gerecht post. Mvg, Erwin.
Henk van Haandel

Henk van Haandel zegt:
Bij de ingrediëntinfo wordt wel uitgelegd wat een aardappel en wat zout is, wellicht ten overvloede, maar aan "filet d'anvers wordt geen woord besteed. Op het internet zal het wel te vinden zijn, maar enige toelichting had hier niet misstaan.