Recept
« Terug naar recepten
Aardappelsoep met forel
PT30M
Aardappelsoep met forel
Een heerlijk aardappelsoep met forel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Aardappelsoep met forel te bereiden
1. Snij 1 aardappel in flinterdunne staafjes. Bak ze goudbruin in boter. Laat uitlekken op keukenpapier en zet even aan de kant.
2. Leng de visfond aan met 2dl water. Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook ze 10 minuten in de aangelengde visfond. Snij de forelfilets in stukjes, besprenkel ze met citroensap, doe ze bij de soep en laat nog 5 minuten doorkoken.
3. Mix de soep en kruid naar smaak met peper en zout. Doe er de aardappelfrietjes bij en laat nog heel even goed doorwarmen.
4. Klop de room lobbig. Verdeel de hete soep over borden of kommetjes. Schep bij elke portie enkele aardappelfrietejes en werk verder af met een likje room, een lepeltje viseitjes en eventueel wat verse dille.
2. Leng de visfond aan met 2dl water. Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook ze 10 minuten in de aangelengde visfond. Snij de forelfilets in stukjes, besprenkel ze met citroensap, doe ze bij de soep en laat nog 5 minuten doorkoken.
3. Mix de soep en kruid naar smaak met peper en zout. Doe er de aardappelfrietjes bij en laat nog heel even goed doorwarmen.
4. Klop de room lobbig. Verdeel de hete soep over borden of kommetjes. Schep bij elke portie enkele aardappelfrietejes en werk verder af met een likje room, een lepeltje viseitjes en eventueel wat verse dille.
riamo zegt: