Recept
« Terug naar recepten
Aardappelsoep met witloof en handgepelde garnalen
PT60M
Aardappelsoep met witloof en handgepelde garnalen
Een heerlijk aardappelsoep met witloof en handgepelde garnalen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lekkervanbijons
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelsoep met witloof en handgepelde garnalen te bereiden
- Snijd de gepelde ui in plakjes. Stoof glazig in de boter en voeg de bouillon toe. Vul aan met water tot ongeveer een liter en breng aan de kook. Snijd de geschilde aardappelen in grove stukken, doe hetzelfde met het witloof en voeg samen met de steranijs toe aan de bouillon. Laat 45 minuten sudderen. Verwijder de steranijs en mix de bouillon. Haal door een fijne zeef. Voeg aan de gezeefde bouillon de room toe en breng op smaak met peper en zout. Schenk uit in diepe borden, strooi er de garnalen over en werk af met bieslook.