Recept
« Terug naar recepten
Aardappelstamppot met appel en abrikoos
PT30M
Aardappelstamppot met appel en abrikoos
Een heerlijk aardappelstamppot met appel en abrikoos recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelstamppot met appel en abrikoos te bereiden
-Als je 2 grote appels hebt dan deze door de helft snijden en 1 helft bewaren, de rest schillen en in stukken snijden, anders 2 kleine schillen en in stukken snijden en 1 bewaren.
-De aardappels met de uien en de abrikoos opzetten en 10 minuten laten koken.
-Na 10 minuten de stukken appel erbij doen en laten koken tot de aardappelen gaar zijn.
-Afgieten en alles goed stampen met de boter, flink peper, zout en kaneel naar smaak.
-De halve appel of de kleine schillen en in blokjes van een halve cm snijden en erdoor roeren.
-Alles goed doorwarmen en heet opdienen.
-De aardappels met de uien en de abrikoos opzetten en 10 minuten laten koken.
-Na 10 minuten de stukken appel erbij doen en laten koken tot de aardappelen gaar zijn.
-Afgieten en alles goed stampen met de boter, flink peper, zout en kaneel naar smaak.
-De halve appel of de kleine schillen en in blokjes van een halve cm snijden en erdoor roeren.
-Alles goed doorwarmen en heet opdienen.
Mijn kookverhaal (monique ottenbros)
Je kunt ook verse abrikozen gebruiken, dan neem je 2 abrikozen die je schilt en ontpit, dan snijd je deze ook in stukjes en doe je ze erbij op het moment dat je de appels bij de aardappels doet om ze mee te koken, dus dan niet samen met de aardappels opzetten, dan koken ze kapot en gaan ze met het afgietwater mee de afvoer in!