Recept
« Terug naar recepten
Aardappeltaart met pikant gehakt
PT100M
Aardappeltaart met pikant gehakt
Een heerlijk aardappeltaart met pikant gehakt recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappeltaart met pikant gehakt te bereiden
Schil en was de aardappelen en kook ze in ca. 25 min. gaar in zout water. Giet ze af, laat ze uitdampen en pureer er 150 g van wanneer ze nog heet zijn. Verbrokkel de gist en roer hem glad met 100 ml lauw water.
Kneed de gepureerde aardappelen met gist, bloem, zout en nootmuskaat tot een glad deeg. Laat dit afgedekt op een warme plaats 30 min. rijzen.
Snijd de resterende aardappelen in kleine blokjes.
Bak het gehakt rul in een pan in hete olie onder voortdurend roeren. Kruid met zout, peper en paprikapoeder. Schep er prei, paprika, aardappelblokjes en chilipepers onder en neem van het vuur.
Roer de eidooiers, eieren en room door elkaar en kruid met zout en peper.
Bestrijk de springvorm met boter. Rol het deeg cirkelvormig uit (ongeveer 30 cm ø) op een met bloem ingewreven werkblad. Doe het deeg in de vorm en laat het lichtjes over de rand hangen. Doe er vervolgens de vulling en het eimengsel in en strijk alles glad. Sla het uitstekende deeg naar binnen en bak de taart goudbruin in een voorverwarmde oven (200 °C, midden) gedurende ca. 40-45 minuten.
Kneed de gepureerde aardappelen met gist, bloem, zout en nootmuskaat tot een glad deeg. Laat dit afgedekt op een warme plaats 30 min. rijzen.
Snijd de resterende aardappelen in kleine blokjes.
Bak het gehakt rul in een pan in hete olie onder voortdurend roeren. Kruid met zout, peper en paprikapoeder. Schep er prei, paprika, aardappelblokjes en chilipepers onder en neem van het vuur.
Roer de eidooiers, eieren en room door elkaar en kruid met zout en peper.
Bestrijk de springvorm met boter. Rol het deeg cirkelvormig uit (ongeveer 30 cm ø) op een met bloem ingewreven werkblad. Doe het deeg in de vorm en laat het lichtjes over de rand hangen. Doe er vervolgens de vulling en het eimengsel in en strijk alles glad. Sla het uitstekende deeg naar binnen en bak de taart goudbruin in een voorverwarmde oven (200 °C, midden) gedurende ca. 40-45 minuten.