Recept
« Terug naar recepten
Aardappeltjes in zoutkorst
PT50M
Aardappeltjes in zoutkorst
Een heerlijk aardappeltjes in zoutkorst recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle Patatjes
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappeltjes in zoutkorst te bereiden
1. Boen de aardappelen schoon. Doe 1 eetlepel olijfolie in een ovenschaal. Leg er de aardappeelen bij en schep goed om.
2. Vemeng in een kom het zout met de afgeriste tijm, de gehakte rozemarijn, de limoenschil, de geplette venkelzaadjes en een snuifje peper.
3. Voeg er een half glas (of iets meer) water aan toe en schep goed om. Het zout moet vochtig zijn en goed plakken.
4. Schep het mengsel op de aardappelen en druk het stevig aan. Zet de schaal 40 minuten in een warme oven van 200°C.
5. Breek de zoutkorst - die niet gegeten wordt en keihard zal zijn - met een hamertje.
2. Vemeng in een kom het zout met de afgeriste tijm, de gehakte rozemarijn, de limoenschil, de geplette venkelzaadjes en een snuifje peper.
3. Voeg er een half glas (of iets meer) water aan toe en schep goed om. Het zout moet vochtig zijn en goed plakken.
4. Schep het mengsel op de aardappelen en druk het stevig aan. Zet de schaal 40 minuten in een warme oven van 200°C.
5. Breek de zoutkorst - die niet gegeten wordt en keihard zal zijn - met een hamertje.