Recept
« Terug naar recepten
Aardappelwafeltjes met zalm
PT85M
Aardappelwafeltjes met zalm
Een heerlijk aardappelwafeltjes met zalm recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
85 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
carrefour
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelwafeltjes met zalm te bereiden
- Schil de aardappelen, spoel en droog ze, en rasp ze fijn. Druk ze goed aan tussen beide handen, om er zo veel mogelijk vocht uit te persen. Doe ze in een mengkom, voeg 100 ml zure room, de eieren, peper en zout toe en meng alles goed. Verhit het wafelijzer en wrijf het in met wat olie.
- Giet 2 el deeg in het wafelijzer en bak 8 min. Hou de wafeltjes warm onder aluminiumfolie. Herhaal tot al het deeg opgebruikt is.
- Dresseer enkele wafels op elk bord, schik er een sneetje zalm en het overschot van de zure room op. Werk af met de roze peperbolletjes en de dille.