Recept
« Terug naar recepten
Abguste beh (kweeperensoep)
PT80M
Abguste beh (kweeperensoep)
Een heerlijk abguste beh (kweeperensoep) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Libanon
Keuken:
Oosterse
Bron:
joop v leeuwarden
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Abguste beh (kweeperensoep) te bereiden
Laat de erwten een nacht weken en giet ze af.
Doe het lamsvlees, de erwten, het water zout, de ui, peper, geelwortel en de kaneel in een grote pan, breng het aan de kook en laat het 1 1/2 uur zachtjes koken.
Verhit in die tijd de olie, fruit er de kweeperenblokjes in tot ze gaar zijn en roer er het citroensap en de suiker door.
Voeg dit mengsel bij de soep en laat alles nog 40 minuten zachtjes koken.
Neem het vlees uit de pan en snijd het in stukjes.
Serveer de soep en geef het vlees er apart bij.
Doe het lamsvlees, de erwten, het water zout, de ui, peper, geelwortel en de kaneel in een grote pan, breng het aan de kook en laat het 1 1/2 uur zachtjes koken.
Verhit in die tijd de olie, fruit er de kweeperenblokjes in tot ze gaar zijn en roer er het citroensap en de suiker door.
Voeg dit mengsel bij de soep en laat alles nog 40 minuten zachtjes koken.
Neem het vlees uit de pan en snijd het in stukjes.
Serveer de soep en geef het vlees er apart bij.