Recept
« Terug naar recepten
Abrikozen-sesamghoriba's (koekjes)
PT30M
Abrikozen-sesamghoriba's (koekjes)
Een heerlijk abrikozen-sesamghoriba's (koekjes) recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Elisabet Abdallah
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
7 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Weblog
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Abrikozen-sesamghoriba's (koekjes) te bereiden
Roer de boter romig samen met de vanille-essence en de suiker.
Splits de eieren en roer de eigelen door de massa.
Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout boven de massa en vermeng alles goed met elkaar.
Vorm het deeg tot een bol en laat het 15 minuten rusten onder een schone doek.
Klop de eiwitten los, vorm kleine balletjes van het deeg, doop ze in het eiwit en rol ze vervolgens door het sesamzaad.
Leg de bolletjes op een met bakpapier belegde bakplaat en maak met het uiteinde van een houten lepel of met je vinger een kuiltje in elk bolletje.
Zet de bakplaat in een op 180°C voorverwarmde oven en laat ongeveer 15 minuten bakken totdat de ghoriba's lichtbruin zijn.
Roer de confiture los in een schaaltje en schep dan een theelepeltje vol in het kuiltje van elk koekje.
Laat de ghoriba's helemaal afkoelen op een rooster.
Splits de eieren en roer de eigelen door de massa.
Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout boven de massa en vermeng alles goed met elkaar.
Vorm het deeg tot een bol en laat het 15 minuten rusten onder een schone doek.
Klop de eiwitten los, vorm kleine balletjes van het deeg, doop ze in het eiwit en rol ze vervolgens door het sesamzaad.
Leg de bolletjes op een met bakpapier belegde bakplaat en maak met het uiteinde van een houten lepel of met je vinger een kuiltje in elk bolletje.
Zet de bakplaat in een op 180°C voorverwarmde oven en laat ongeveer 15 minuten bakken totdat de ghoriba's lichtbruin zijn.
Roer de confiture los in een schaaltje en schep dan een theelepeltje vol in het kuiltje van elk koekje.
Laat de ghoriba's helemaal afkoelen op een rooster.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
lekkerbekske zegt:
susan58 zegt: