Recept
« Terug naar recepten
Afrikaanse filetrollade met pisachegehakt vulling
PT60M
Afrikaanse filetrollade met pisachegehakt vulling
Een heerlijk afrikaanse filetrollade met pisachegehakt vulling recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Zuid-Afrika
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Boodschappen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Afrikaanse filetrollade met pisachegehakt vulling te bereiden
1. Meng in een kom het gehakt, kaneel, pistachenoten, vijgen, dadels, sjalotje, zout en peper door elkaar.
2. Snijd de rollade in de lengte open (u kunt dit ook aan de slager vragen).
3. Bestrijk de rollade van binnen met losklopt eiwit en wrijf het vlees daarna licht in met zout en peper. Leg de gehaktvulling op het vlees. Bind daarna de varkensfilet dicht met garen, zodat de gehaktvulling in het midden blijft zitten.
4. Dep het vlees aan de buitenzijde droog met keukenpapier.
5. Verhit de boter in een hapjespan met antiaanbaklaag (of braadpan) en bak de rollade snel rondom lichtbruin. Laat het vlees met het deksel schuin op de pan in ca. 40 minuten zachtjes gaar braden
6. Neem het vlees uit de pan en leg dit op een bord. Dek het vlees af met aluminiumfolie en laat de rollade ca. 10 minuten rusten voordat deze wordt aangesneden
7. Snijd de rollade met een vleesmes in plakken en verdeel deze over 4 borden
2. Snijd de rollade in de lengte open (u kunt dit ook aan de slager vragen).
3. Bestrijk de rollade van binnen met losklopt eiwit en wrijf het vlees daarna licht in met zout en peper. Leg de gehaktvulling op het vlees. Bind daarna de varkensfilet dicht met garen, zodat de gehaktvulling in het midden blijft zitten.
4. Dep het vlees aan de buitenzijde droog met keukenpapier.
5. Verhit de boter in een hapjespan met antiaanbaklaag (of braadpan) en bak de rollade snel rondom lichtbruin. Laat het vlees met het deksel schuin op de pan in ca. 40 minuten zachtjes gaar braden
6. Neem het vlees uit de pan en leg dit op een bord. Dek het vlees af met aluminiumfolie en laat de rollade ca. 10 minuten rusten voordat deze wordt aangesneden
7. Snijd de rollade met een vleesmes in plakken en verdeel deze over 4 borden
paul zegt: