DIEN OP:
Schep de pasta op de borden, verdeel de kip over de borden, schep de saus er over en bestrooi met de platte peterselie.
OPTIES:
De kip kan men vervangen door vis, krab, kreeft, garnalen.
Men kan er wat gemalen nootmuskaat over strooien.
Men kan het Kirschwasser weglaten of vervangen door Wodka.
enz.
Recept
« Terug naar recepten
Alfredosaus van Jan A. met Engelenhaar en Kip
PT45M
Alfredosaus van Jan A. met Engelenhaar en Kip
Een heerlijk alfredosaus van jan a. met engelenhaar en kip recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Alfredosaus van Jan A. met Engelenhaar en Kip te bereiden
1).Smelt de boter in de sauspan en doe daar bij de peper en de uien en de knoflook.
2).Zodra de uien zacht beginnen te worden, de room toevoegen en vanaf nu blijven roeren.
3).Breng de saus aan de kook en doe er dan de jonge kaas in en de Parmezaan. Blijf de saus goed rondroeren en zorg dat de kaas geheel wegsmelt in de room. Door laten sudderen en het mengsel wat laten inkoken tot de saus dikker gaat worden.
4).Nu de in stukken gebroken Mozzarella toevoegen met het borrelglaasje Kirschwasser.
5).Wanneer het geheel is geworden tot een dikkige gladde homogene saus zonder klontjes, het vuur laag draaien en de pan op een vlamverdeler zetten (maar WEL BLIJVEN ROEREN).
6).Het Engelenhaar of een andere dunne pasta (fettucini, tagliatellini, enz..) al dente koken, afgieten en met een klontje boter weer terug doen in de pan en roeren om klonteren te voorkomen.
2).Zodra de uien zacht beginnen te worden, de room toevoegen en vanaf nu blijven roeren.
3).Breng de saus aan de kook en doe er dan de jonge kaas in en de Parmezaan. Blijf de saus goed rondroeren en zorg dat de kaas geheel wegsmelt in de room. Door laten sudderen en het mengsel wat laten inkoken tot de saus dikker gaat worden.
4).Nu de in stukken gebroken Mozzarella toevoegen met het borrelglaasje Kirschwasser.
5).Wanneer het geheel is geworden tot een dikkige gladde homogene saus zonder klontjes, het vuur laag draaien en de pan op een vlamverdeler zetten (maar WEL BLIJVEN ROEREN).
6).Het Engelenhaar of een andere dunne pasta (fettucini, tagliatellini, enz..) al dente koken, afgieten en met een klontje boter weer terug doen in de pan en roeren om klonteren te voorkomen.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
Groetjes,
Anna
KookJij.
deuxchapeaux zegt:
Dank voor de goede wensen,welke ik hierbij retourneer voor jou en al je dierbaren.Dus geluk,gezondheid en zoals de Chinezen dat zeggen:"lang leven".En denk maar zo:zo lang ze eten,zit er leven in.
Jan A.