Recept
« Terug naar recepten
Amandel koekjes
PT60M
Amandel koekjes
Een heerlijk amandel koekjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
belgomilkboter.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Amandel koekjes te bereiden
Doe de bloem in een ruime kom samen met de suiker, melk en gist. Meng alles goed en laat 15 minuten laten rusten op een warme plaats.
Snij de boter in stukjes en voeg toe aan het deeg samen met wat zout, goed kneden tot een gladde massa.
Een bakplaat van + 25x35 cm beleggen met bakpapier
Rol het deeg uit en verdeel egaal over de bakplaat
Laat het deeg rijzen op een warme tochtvrije plaats voor 20 min.
Ondertussen warm je de oven voor op 220°C en meng kaneel, suiker en amandelschilfers in een aparte kom.
Verdeel de boter in dunne schijfjes over het deeg en strooi daarop de amandelmengeling.
Tot slot de rum erover sprenkelen en 20 minuten laten bakken.
Snij de boter in stukjes en voeg toe aan het deeg samen met wat zout, goed kneden tot een gladde massa.
Een bakplaat van + 25x35 cm beleggen met bakpapier
Rol het deeg uit en verdeel egaal over de bakplaat
Laat het deeg rijzen op een warme tochtvrije plaats voor 20 min.
Ondertussen warm je de oven voor op 220°C en meng kaneel, suiker en amandelschilfers in een aparte kom.
Verdeel de boter in dunne schijfjes over het deeg en strooi daarop de amandelmengeling.
Tot slot de rum erover sprenkelen en 20 minuten laten bakken.
fijnproever zegt: