KookJij

Amandel koekjes

Een heerlijk amandel koekjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
  2. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: belgomilkboter.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Amandel koekjes te bereiden

Doe de bloem in een ruime kom samen met de suiker, melk en gist. Meng alles goed en laat 15 minuten laten rusten op een warme plaats.
Snij de boter in stukjes en voeg toe aan het deeg samen met wat zout, goed kneden tot een gladde massa.
Een bakplaat van + 25x35 cm beleggen met bakpapier
Rol het deeg uit en verdeel egaal over de bakplaat
Laat het deeg rijzen op een warme tochtvrije plaats voor 20 min.
Ondertussen warm je de oven voor op 220°C en meng kaneel, suiker en amandelschilfers in een aparte kom.
Verdeel de boter in dunne schijfjes over het deeg en strooi daarop de amandelmengeling.
Tot slot de rum erover sprenkelen en 20 minuten laten bakken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fijnproever

fijnproever zegt:
Dank je opa-henny;)
opa-henny

opa-henny zegt:
Het is een geweldig recept!
Zelf snijd ik hem horizontaal door en vul hem met een eier-botercrème :p