Recept
« Terug naar recepten
Amandelcake
PT60M
Amandelcake
Een heerlijk amandelcake recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Amandelcake te bereiden
1. Meng de bloem met de suiker en een snuifje zout. Voeg de boter toe. Kneed snel met koelen handen tot een samenhangend deeg.
2. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot het 3mm dik is. Bekleed een rechthoekige taartvorm. Zet 30 minuten in de koelkast.
3. Verwarm de oven op 190°C. Prik gaatjes in het deeg en bak het blind. Verwijder na een kwartier de bonen en zet het nog 5 minuten in de oven. Haal het eruit en laat afkoelen.
4. Smeer de jam over het deeg. Klop de boter met de suiker tot een bleek, luchtig geheel. Voeg eieren en citroensap toe. Doe de gemalen amandelen erbij.
5. Verdeel het mengsel over de jamlaag. Strooi het amandelschaafsel erover. Zet 30 minuten in de oven tot de vulling goudbruin is en stevig in het midden. Bedek met aluminiumfolie als het te donker wordt.
6. Haal uit de oven en laat de cake afkoelen.
7. Strooi er poedersuiker over en snij in rechthoekjes.
2. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot het 3mm dik is. Bekleed een rechthoekige taartvorm. Zet 30 minuten in de koelkast.
3. Verwarm de oven op 190°C. Prik gaatjes in het deeg en bak het blind. Verwijder na een kwartier de bonen en zet het nog 5 minuten in de oven. Haal het eruit en laat afkoelen.
4. Smeer de jam over het deeg. Klop de boter met de suiker tot een bleek, luchtig geheel. Voeg eieren en citroensap toe. Doe de gemalen amandelen erbij.
5. Verdeel het mengsel over de jamlaag. Strooi het amandelschaafsel erover. Zet 30 minuten in de oven tot de vulling goudbruin is en stevig in het midden. Bedek met aluminiumfolie als het te donker wordt.
6. Haal uit de oven en laat de cake afkoelen.
7. Strooi er poedersuiker over en snij in rechthoekjes.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
A Breukers zegt:
Blind bakken is het bakken van taartdeeg met een steunvulling waarbij je het deeg bekleedt met aluminiumfolie of bakpapier en bakbonen (of andere bonen, linzen, of rijst, zolang ze maar gedroogd zijn) om het teveel rijzen van het deeg tegen te gaan. Het is handig dit te doen als je de taartbodem wil gaan vullen met iets romigs of nats.
;);)
Karima zegt:
rangvi zegt: