Recept
« Terug naar recepten
Amaretto griesmeelpuddinkjes met pruimen
PT30M
Amaretto griesmeelpuddinkjes met pruimen
Een heerlijk amaretto griesmeelpuddinkjes met pruimen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Amaretto griesmeelpuddinkjes met pruimen te bereiden
Breng de melk met 4 eetlepels suiker en een snufje zout aan de kook. Roer de griesmeel erdoorheen en breng alles weer aan de kook. Laat op een laag vuur het geheel nog 5 minuten zachtjes doorkoken met het deksel op de pan. Splits het ei. Klop het eiwit stijf. Roer eerst 2 eetlepels van het griesmeelmengsel door het eigeel en vervolgens de rest van het mengsel. Spatel voorzichtig het eiwit erdoorheen. Verkruimel 12 amarettini koekjes grof en voeg de kruimels, op 2 theelepels na, toe aan het mengsel, samen met de amaretto. Vul 10 met koud water omgespoelde puddingvormpjes met het mengsel. Zet de pudding 3 uur in de koelkast voor op te stijven. Laatde pruimen uitlekken en vang het sap op. Roer de maïzena met 2 eetlepels van het sap glad. Breng de rest van het sap aan de kook met de kaneelstokjes en 2 eetlepels suiker. Roer de maïzena erdoorheen en laat de saus 3 minuten zachtjes doorkoken. Voeg de pruimen toe en laat alles afkoelen. Verwijderde kaneelstokjes. Stort de puddinkjes op 10 dessertbordjes en drappeer de saus met pruimen eromheen. Lekker met slagroom.